NOR-WAY Bussekspress logo

Kystbussen

Linje NW400 Stavanger–Haugesund–Bergen

Kystbussen bringer deg enkelt fra sentrum til sentrum mellom Bergen og Stavanger. To ferjestrekninger, Halhjem–Sandvikvåg og Arsvågen–Mortavika, er inkludert i pris og reisetid. Bussturen gir altså gode muligheter for både å slappe av, spise et godt måltid og nyte utsikten. 

Kystbussen har to typer avganger:

  • Strake veien - Søk og se etter avgangene som tar 4 timer og 30 minutter
  • Vanlige avganger - 5 timer og 25 minutter

Har du spørsmål til billettkjøp på nor-way.no? Les mer informasjon lengre nede på siden og i egen artikkel

Rutetider finner du gjennom å søke i reiseplanleggeren øverst på siden. 

Vil du ha oversikt over kjøpene dine i gammel nettbutikk? Se oversikt når du logger inn her.

Rutetider og billetter

Du finner alle rutetider ved å søke i reiseplanleggeren øverst på siden. Reisesøket er alltid oppdatert. Kystbussen ligger nå med tilgjengelige avganger, oppdaterte tider og billetter t.o.m. 31/12 2020. 

Du kan velge mellom:

Strake veien

  • Stopper ikke på alle stoppesteder - 4 timer og 30 minutter

Vanlige avganger

  • Bestill fra hvilket som helst stoppested, 5 timer og 25 minutter

 

 

Reisekort/Ungdomskort

Periodekort

Du kan få kjøpt periodekort for 30 dager på bussene. Prisen er ca. 14 x enkeltbillett, så her er det penger å spare for deg som reiser ofte. Velger du periodekort får du en kvittering som du må ta godt vare på og vise til sjåføren ved påstigning.

Ungdomsbillett Hordaland

Med gyldig Ungdomsbillett for Hordaland kan du reise fritt på strekningen BergenHaugesund eller motsatt. På strekningen BergenHalhjem eller motsatt henvises reisende til lokalbuss. Unntatt er reisende som skal fra Bergen til Halhjem og videre med ferje til Tysnes.

For å være sikret plass på bussen kan vi nå tilby setereservasjon på nett for ungdommer med gyldig ungdomskort fra Skyss mot en avgift på kr. 19,-. Benytt rabattkode: skyss. 

Ungdomskort fra Skyss er gyldig på følgende strekninger. 

- Strake Vegen (ekspressruter): Bergen-Leirvik
- Ordinære ruter: Bergen -Haugesund 

De samme vilkårene for reise med ungdomskort gjelder, og det er viktig at reisende med ungdomskort alltid har med gyldig kvittering (aktiveringskvitteringen MED gyldig til-dato) og tilleggsinformasjon som viser at du har rett alder for å være bruker av kortet.

Ungdomspass Rogaland 

Med gyldig Ungdomspass for Rogaland kan du reise strekningen HaugesundStavanger eller motsatt. Billett bestilles i forkant av reise på nett.

For reisende med Ungdomspass for Rogaland som reiser lengre enn en av strekningene som anses som lokalreise (beskrevet under), skal det betales en egenandel som for tiden er 75 kroner. Denne billetten kjøpes på kystbussen.no før reisen med rabattkode: kolumbusungdom. Det vil da ikke lenger være mulig å betale egenandelen til sjåfør ved påstigning.

Ungdomskort fra Kolumbus er gyldig på følgende strekninger: 

- Strake Vegen (ekspressruter): Stavanger-Aksdal

- Ordinære ruter: Stavanger-Haugesund

Kortet er gyldig for lokalreise på strekningen HaugesundTysvær/Bokn (Knarholmen) uten pristillegg. Bestill billett i forkant av reise med rabattkode: kolumbusskole. 

Kortet er også gyldig for lokalreise mellom Stavanger og Sørbø på Rennesøy.

Ferge

Dersom fergestrekning inngår i reisen skal gyldig kvittering for Ungdomsbilletten/Ungdomspass fremlegges til fergebillettør.

Наг du begge reiseproduktene

Наг du begge reiseproduktene for ungdom i både Rogaland og Hordaland, kan du reise hele strekningen mot en egenandel på 94 kroner. Dette bestilles på nett med rabattkode: skysskolumbus

Dersom du ikke har reisekort for begge fylkene, må to billetter kjøpes for reisen. En med ungdomskortrabatt, den andre som ordinær billett. 

Fornye reiseproduktene

30 dagers Ungdomsbillett for Hordaland og Ungdomspass Rogaland kan ikke kjøpes eller fornyes på Kystbussen. Det må skje på de lokale eller regionale bussrutene eller andre steder fylkeskommunene har bestemt.

Rabattkoder for reisekort

For ungdomskort, periodekort og familiebillett må man benytte rabattkode i reisesøket. Benytt den relevante koden under sammen med riktig billettkategori (voksen, student, barn, honnør) i reisesøk. 

  • Ungdomskort Kolumbus Rabattkode: kolumbusungdom
  • Kolumbus voksen(periodekort og HjemJobbHjem fra Kolumbus) Rabattkode: kolumbusvoksen
  • Ungdomskort Skyss Rabattkode: skyss
  • Ungdomskort Skyss & Kolumbus Rabattkode:  skysskolumbus
  • Familiebillett Rabattkode: familie

Les mer om rabattkoder og ungdomskort. 

Viktig: Varsle påstigning Jektevik

Om du skal gå på bussen på Jektvik, ring tlf. 415 31 050 senest 1 time før avgang. Bussen stopper der kun nå påstigning er varslet.

Fly fra/til Sola eller Flesland?

Pga koronasituasjonen er dessverre Flybussen i Bergen innstilt på ubestemt tid.

Kystbussen har daglige avganger direkte til Stavanger Byterminal, eller Bergen bussterminal, med videre forbindelser til Stavanger Lufthavn Sola og Bergen Lufthavn Flesland med Flybussen.

Når reisen din består av mer enn én delstrekning / bytte av buss, er det viktig å vite om NOR-WAY Bussekspress' overgangsregler.

Skal du fly, bør du beregne god nok reisetid til flyplassen og ta med i beregningen at det kan være kø ved innsjekkingen og sikkerhetskontrollen. Følg også anbefalinger fra flyselskapene og flyplassene.

Har du glemt eller mistet noe på bussen?

Fyll ut hittegodsskjemaet så tar vi kontakt med deg, eller ta kontakt med Kystbussen:

Telefon: 05505
E-post: post@kystbussen.no

rutekart

Linje: NW400

Reisetid mellom Bergen og Stavanger: Fra 4 timer og 30 minutter

Reisetiden inkluderer ferjene Halhjem–Sandvikvåg og Arsvågen–Mortavika. For de avgangene som kjører innom Haugesund, er det også en 10-minutters pause på Haugesund bussterminal.

Korresponderende bussruter:

Buss på ferje

Raskere reiser med Strake veien

Som kunde kan du velge Kystbussen-avganger med færre stopp og mer effektiv reisetid. ‘Strake veien’-avgangene kjører 6 dager i uka og tar 1 time mindre enn de vanlige avgangene.

Les mer om Strake veien
Gutt på buss

Nytt busstopp på Nesttun fra 15. september

Fra og med 15. september skifter Kystbussen holdeplass for sørgående ruter fra Nesttun. Ny holdeplass vil være Nesttun terminal, perrong C, i retning Stavanger.

Back to top