NOR-WAY Bussekspress logo

Kjøpsvilkår

Se vilkårene gjelder for billetter som kjøpes på nor-way.no og i NOR-WAY-appen.

Ved kjøp av billett inngår du en avtale med NOR-WAY og følgende vilkår er en del av avtalen.

Billett

Du vil bli bedt om å vise billetten din når du går ombord på bussen. Vi ber også om at du har den lett tilgjengelig under hele reisen. Om du registrerer konto på nor-way.no eller i app så vil alle billettene du bestiller vises på Min side eller på billettside i app. Å logge inn før du kjøpet billett gjør det også mulig for deg å endre billetten etter kjøp og fram til en time før avgang.

Bekreftelse på billett blir også sendt til e-posten du brukte i kjøpet. Om du ikke mottar billetten du har bestilt til epost, ta kontakt med kundeservice

Billetten din kan kun brukes på strekket spesifisert i billett og på dato og tidspunkt den er spesifisert til. Dette gjelder også for en returreise.

Du som kunde må selv sørge for at billetten din ikke kommer på avveie. Dersom andre benytter seg av billetten, vil den bli registrert som benyttet og bli ugyldig for deg.

Sjekk informasjonen

Du som kunde er selv ansvarlig for å kontrollere følgende:

  • At riktig reiserute, avgangstid og dato er valgt
  • At riktig billettype er valgt. Har du kjøpt rabattert billett (student, honnør, vernepliktig) må du kunne fremvise gyldig legitimasjon
  • At riktig e-postadresse er lagt inn ved kjøp
  • At du har billetten tilgjengelig når du går ombord og gjennom reisen

Billetten kan kun benyttes på angitt reisestrekning, dato og avgangstid den er utstedt for. Dette gjelder også for returreise.

Pris og bestilling

Billettpriser kan variere på grunn av tid til reise, reisedag og eventuelle kampanjer. Vi anbefaler å kjøpe billetten i god tid før reise for å være sikker på å få de beste prisene. Når billetten kjøpes på bussen vil prisen normalt være høyere enn på nett. Uten forhåndsbestilling kan vi ikke garantere at du får plass på bussen.

Dersom nedetid eller andre tekniske problemer på nettsiden eller i app medfører at det ikke er mulig å forhåndsbestille billett, så må billetter kjøpes på bussen til ordinær pris. Når billetten kjøpes på bussen vil prisen normalt være høyere enn på nett. Prisen som vises via søk på nor-way.no, eller i app gjelder kun ved forhåndsbestilling.

Merk at billettbestiling fortsatt kan være tilgjengelig i NOR-WAY-appen om det er tekniske problemer på nor-way.no. 

Endring og refusjon

Om du bestilte billetten din via app eller mens du var logget inn på nor-way.no, har du mulighet til å endre billetten din fram til 1 time før første reisetidspunkt i billetten. Du gjør dette ved å logge inn på nor-way.no min side og velge Endre på billetten. Merk at returdelen av billett ikke kan endres alene, men kun fram til en time før reisetidspunkt på utreisen.

Prisdifferansen mellom pris på buss og nettpris refunderes ikke, selv om forhåndskjøp ikke var mulig pga tekniske problemer på nettsiden. 

Les mer om endring av billett

Vi tilbyr refusjon av billettkostnad fram til senest 24 timer før første avgangstid på billetten. For refusjon av billett, benytt deg av refusjonsskjema. Merk at ved tilfeller med stor pågang så kan bekreftelse på utført refusjon komme etter avreisetid. 

Ved feilbestilling refunderer vi billetten dersom du benytter refusjonsskjemaet umiddelbart, maks én time etter kjøp og minimum en time før avgang. 

Overgangsregler

Når reisen din består av mer enn én delstrekning / bytte av buss, er det viktig å vite om NOR-WAY Bussekspress' overgangsregler. Når en reise innebærer bytte av buss eller fra buss til tog, båt eller fly, skal det beregnes overgangstid. Ved bytte fra NOR-WAY Bussekspress' busser til andre busser, tog eller fly er gyldig overgangstid:

  • 60 minutter ved bytte fra en NOR-WAY-buss til tog, båt, fly* eller busser operert av andre selskap
  • 30 minutter ved bytte fra en NOR-WAY-buss til en annen NOR-WAY-buss

For reiser hvor kortere overgangstid er valgt, kan det ikke gjøres krav på refusjon av kostnader til alternativ transport eller andre påløpte utgifter som følge av tapt forbindelse.

* Ved bussankomst til flyplass skal innsjekkingstid hos flyselskap beregnes i tillegg.

Reisegaranti ved streik

Reisegarantien omfattes ikke av streik. Det betyr at man ikke får refundert billett når avgang blir kansellert pga streik. Alternativ transport vil heller ikke bli refundert.

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress