NOR-WAY Bussekspress logo

Bagasje, spesialbagasje og sykkel

Du har mulighet for å ta med 2 stk vanlig bagasje inkludert i billetten du kjøper. Det du vil ha med deg utover dette bestiller du sammen med billetten din.

Merk at du får ikke bestille ekstra bagasje etter at billetten din er bestilt. Husk derfor å legge til ekstra bagasje når du bestiller bussbilletten.

Du legger til bagasje (ekstra bagasje, sykkel, spesialbagasje) på oppsummeringssiden etter du har valgt reise og før du går videre til betaling av reisen. Det kan variere fra rute til rute hvilke produkter som er tilgjengelige for bestilling. 

Bagasje inkludert i billett

Du kan ha med deg 2 kolli bagasje inkludert i billetten. Bagasjen plasseres i bussens bagasjerom, under bussen. Husk å merke bagasjen din godt med navn, adresse og telefonnummer.

Bagasjen din kan være koffert/bag/sekk og lignende, samt godt pakkede ski/snøbrett, våpen og barnevogn. Maksimale mål per kolli er: høyde + lengde + dybde = 175 cm og maks 23 kg.

Håndbagasje

Du kan ta med håndveske eller en liten sekk som inneholder verdisaker og det du trenger til reisen gratis inn i bussen. I hattehyllen er det kun plass til små håndvesker, jakke og lignende. Av hensyn til sikkerhet og begrenset plass må alle trillekofferter legges i bussens bagasjerom og regnes som 1 kolli bagasje. 

Ved eventuell brå bremsing er løse gjenstander i bussen en fare for deg og dine medpassasjerer. Vi oppfordrer deg derfor til å legge håndbagasje ved føttene dine, ikke i setet ved siden av deg.

Ekstra bagasje

Om du ønsker å ta med deg mer enn 2 kolli bagasje på bussen så bestiller du ekstra bagasje. Dette gjøres når du bestiller billetten din. Ski regnes som ett stk bagasje og kan være ett av kolliene inkludert i billetten. Om du har med deg 2 bager så regnes ski som et kolli ekstra bagasje som bestilles i tillegg til billett. 

Hvert kolli ekstra bagasje koster 50 kr.

Sykkel

På flere av linjene våre kan du nå bestille plass til sykkel på bussen. Da er du sikret at det er plass til den på avgangen du skal reise med. Dette gjelder vanlig sykkel, elsykkel og elsparkesykkel.

Legg til sykkel når du bestiller billett. Garanti for at det er plass til sykkelen din på bussen har du kun om den er forhåndsbestilt sammen med billett.

OBS: Sykkel skal legges inn som "sykkel", og ikke som spesialbagasje ved bestilling. Bemerk at vi har begrenset kapasitet for antall sykler per avgang. Dersom alternativet er utilgjengelig må du velge en annen avgang for å reise med sykkel.

Spesialbagasje

Om du skal ha med deg pulk, surfebrett, golfbag e.l. så bestiller du et kolli spesialbagasje. Maksimalt mål og vekt per spesialbagasje er 50 cm x 60 cm x 220 cm maks 23 kg. Vanlige ski og snøbrett som er pakket godt i skipose e.l. regnes som ett kolli vanlig bagasje, eventuelt ett kolli ekstra bagasje.

Hvert kolli spesialbagasje koster 270 kr.

OBS: Spesialbagasje gjelder ikke for sykkel.

Ansvar og erstatning av bagasje

Selskapet er ikke ansvarlig for tap eller skade på bagasje, med mindre det skyldes uaktsomhet fra selskapets side. Vi anbefaler derfor at du som reisende tegner reiseforsikring. Se for øvrig Vilkår for transport med rutegående busstrafikk i Norge (utgående lenke til regjeringen.no).

 

Back to top