NOR-WAY Bussekspress logo

Bagasje, spesialbagasje og sykkel

Du har mulighet for å ta med inntil 2 stk vanlig bagasje inkludert i billetten du kjøper. Andre typer bagasje og flere kolli må forhåndsbestilles sammen med billetten.

Du legger til bagasje (ekstra bagasje, sykkel, spesialbagasje) samtidig som du kjøper billetten din, etter du har valgt reise og før du går videre til betaling av reisen. Det kan variere fra rute til rute hvilke produkter som er tilgjengelige for bestilling. Tilleggsbagasje kan ikke bestilles etter at billett er kjøpt.

Bagasje som er inkludert i billett

2 kolli bagasje er inkludert i en vanlig billett. Bagasjen din kan være koffert/bag/sekk og lignende, samt godt pakkede ski/snøbrett og barnevogn. Maksimale mål per kolli er: høyde + lengde + dybde = 175 cm og maks 23 kg.

Bagasjen plasseres i bussens bagasjerom, under bussen. Husk å merke bagasjen din godt med navn, adresse og telefonnummer.

Håndbagasje

Du kan ta med håndveske eller en liten sekk som inneholder verdisaker og det du trenger til reisen inn i bussen uten ekstra kostnad. I hattehyllen er det kun plass til små håndvesker, jakke og lignende. Av hensyn til sikkerhet og begrenset plass må alle trillekofferter, bager osv. legges i bussens bagasjerom. De regnes da som 1 kolli.

Ved eventuell brå bremsing er løse gjenstander i bussen en fare for deg og dine medpassasjerer. Vi oppfordrer deg derfor til å legge håndbagasjen ved føttene dine, ikke i setet ved siden av deg.

Ekstra bagasje

Om du ønsker å ta med deg mer enn 2 kolli bagasje på bussen, så bestiller du ekstra bagasje. Dette får du mulighet til når du bestiller billetten din. Ski regnes som ett stk vanlig bagasje og kan være ett av kolliene inkludert i billetten. Om du har med deg 2 bager så regnes ski som ett kolli ekstra bagasje som bestilles i tillegg til billett. 

Hvert kolli ekstra bagasje koster 50 kr.

Spesialbagasje

Om du vil ha med deg pulk, surfebrett, golfbag eller annet som overstiger mål for vanlig bagasje (gjelder ikke sykkel), så bestiller du et kolli spesialbagasje. Maksimalt mål og vekt per spesialbagasje er 50 cm x 60 cm x 220 cm maks 23 kg. Vanlige ski og snøbrett som er pakket godt i skipose e.l. regnes som ett kolli inludert bagasje, eventuelt ett kolli ekstra bagasje.

Hvert kolli spesialbagasje koster 270 kr.

OBS: Spesialbagasje gjelder ikke for sykkel.

Sykkel

På de aller fleste bussene våre kan du bestille plass til sykkel. Siden det kun er plass til 1-2 sykler på bussen, er det viktig å på forhånd sikre seg at det er plass på avgangen du reiser med. Dette gjelder vanlig sykkel, elsykkel og elsparkesykkel.

Legg til sykkel når du bestiller billett, på steg for tilleggsprodukter. Merk at det kun kan bestilles én sykkel per person.

OBS: Sykkel er ikke inkludert i spesialbagasje, men må bestilles som eget produkt ("Sykkel"). Er det ikke Sykkel nevnt i listen over tilleggsprodukter så er enten plassene utsolgt, eller ikke tilgjengelig på den aktuelle avgangen. 

Ansvar og erstatning av bagasje

Selskapet og NOR-WAY er ikke ansvarlig for tap eller skade på bagasje, med mindre det skyldes uaktsomhet fra selskapets side. Vi anbefaler derfor at du som reisende tegner reiseforsikring. Se for øvrig Vilkår for transport med rutegående busstrafikk i Norge (utgående lenke til regjeringen.no).

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress