NOR-WAY Bussekspress logo

Bagasje

Inkludert i billetten kan du ta med deg 2 kolli bagasje (maks 30 kg) som plasseres i bussens bagasjerom. Husk å merke bagasjen din godt med navn, adresse og telefonnummer.

Om du reiser med mer bagasje enn den tillatte mengden, påløper det et ekstra gebyr pr. kolli. Du kan reise med ekstra bagasje (mot gebyr) dersom det er plass i bussens bagasjerom.

Håndbagasje

Du kan ta med håndveske/en liten sekk som inneholder verdisaker og det du trenger til reisen gratis inn i bussen. I hattehyllen er det kun plass til små håndvesker, jakker osv. Pga sikkerhet og begrenset plass må alle trillekofferter legges i bussens bagasjerom. 

Ved eventuell brå bremsing er løse gjenstander i bussen en fare for deg og dine medpassasjerer. Vi oppfordrer deg derfor til å legge håndbagasje ved føttene dine, ikke i setet ved siden av deg.

Barnevogner

Du kan reise med sammenleggbar barnevogn som en del av din bagasje så langt plassen tillater det.

Sykler

Så lenge det er plass i bussen, må du gjerne ta med sykkel. Normalt koster dette en barnebillett som må kjøpes direkte hos sjåføren ved påstigning.
Vi kan dessverre ikke garantere plass for sykkelen, da vi må prioritere at alle reisende får med seg den bagasjen som er tillatt på billetten – og dessverre tar sykkel mye av plassen i bussens bagasjerom. Normalt vil det ikke være noe problem å reise med sykkel, så fremt det ikke gjelder reise på store utfartsdager som fredag, søndag og rundt ferier og høytider. Vi anbefaler at sykkelen blir pakket inn for å hindre skade på sykkelen og annen bagasje.

Ski og snøbrett

Ski og snøbrett (snowboard) tar du med gratis inkludert i din billett, og vi anbefaler at det er pakket forsvarlig i skipose eller lignende, slik at det kan fraktes trygt i bussens bagasjerom. Husk å merke bagasjen din godt med navn, adresse og telefonnummer.

Pulk og surfebrett

Så lenge det er plass i bussen, må du gjerne ta med pulk eller surfebrett. Normalt koster dette en barnebillett som kjøpes direkte hos sjåføren ved påstigning. Vi kan dessverre ikke garantere plass for pulk eller surfebrett. Bagasje som er inkludert i billetten prioriteres og tar mye av plassen i bagasjerommet.

Jaktvåpen og ammunisjon

Våpen tar du med gratis inkludert i din billett, så fremt det er forsvarlig pakket i futteral, våpenkoffert eller tilsvarende. Med hensyn til sikkerheten må våpenets hoveddel sammen med ammunisjon oppbevares i bussens bagasjerom gjennom hele reisen. Våpenets vitale del, som sluttstykke eller lignende, skal fraktes adskilt fra hoveddel og må derfor tas med inn i bussen som en del av din håndbagasje.

Ståhjuling

Av vekt- og plassmessige grunner er det dessverre ikke tillatt å reise med store tohjulinger som Segway, Speed Walker eller lignende på våre busser.

Ansvar og erstatning på bagasje

Selskapet er ikke ansvarlig for tap eller skade på bagasje, med mindre det skyldes uaktsomhet fra selskapets side. Vi anbefaler derfor at den reisende tegner reiseforsikring. Se forøvrig Vilkår for transport med rutegående busstrafikk i Norge (utgående lenke til regjeringen.no).

Ekspresspakker

Har du noe som skulle vært på andre siden av landet, raskere enn posten klarer å levere, og til en billig penge? De fleste av våre ekspressbusser tar med ekspresspakker så langt det er plass. Møt opp på holdeplassen, lever pakken og betal direkte til sjåføren. Avsender må avtale med mottaker slik at ekspresspakken blir hentet på bussen når den ankommer bestemmelsesstedet. Merk forsendelsen tydelig, med navn og telefonnummer til både avsender og mottaker slik at sjåføren har mulighet til å varsle dersom noe uforutsett skulle inntreffe underveis. Les mer om sending av ekspresspakker her.

Tilbake til reiseplanlegger

Back to top