NOR-WAY Bussekspress logo

Sende pakker med bussen

Har du noe som skulle vært på andre siden av landet, raskere en posten klarer å levere og til en billig penge? Du kan sende ekspresspakker med de fleste av våre ruter.

Pakken og innholdet må pakkes inn god og forsvarlig slik at den ikke blir skadet og heller ikke kan gjøre skade på annen bagasje under reisen. Husk at pakken vil ligge i bagasjerommet og kan komme i kontakt med kofferter og bager. Vi kan dessverre ikke stå til ansvar for eventuelle skader på pakken, men vil gjøre vårt beste i å håndtere den forsiktig.

Bestilling og tydelig merking

  • Søk i reiseplanleggeren og finn avgangen du ønsker å sende pakken med. Ta på forhånd kontakt med driftsselskap / kundeservice med beskjed om hvor du ønsker å levere pakken på bussen slik at sjåføren vet du venter. ​
  • Sending av pakker kan ikke forhåndsbestilles, men leveres på bussen før avgangstid eller ved busstoppet. Husk å være ute i god tid. 
  • Merk pakken tydelig med navn og telefonnummer til både avsender og mottaker. På den måten har sjåføren mulighet til å varsle dersom noe uforutsett skulle inntreffe underveis.

Kun direkte og betaling på buss

Pakke kan kun sendes på direktelinjer som ikke innebærer bytte, og så fremt vi har plass på bussen. For tiden har vi mye ledig plass i bagasjerom på bussen, så de fleste pakker kommer med. Er du likevel usikker så anbefaler vi å velge en avgang midt i uka, eller på dagtid siden disse har mest ledig kapasitet. 

Du som avsender møter opp til avgangen og leverer pakken direkte til sjåføren og betaler for frakten. Betalingen gjør du med kort på bussen. Pris for å sende en pakke med bussen beregnes ut fra vekt, antall og distanse, se tabell under. Les også om smittevern for betaling og nærkontakt med sjåfør. Dette for å unngå kontanthåndtering i buss og nærkontakt med sjåfør.

Mottakeren av pakken må møte opp på avtalt stoppested ved ankomsttid. Merk at bussen kan være litt forsinket når det er mye trafikk på veiene, så takk for at du er tålmodig og venter!

Priser for å sende pakke

Pris pr. kolli pr. 01.02 2023.

  • Enkeltkolli kan maks være 30 kg
  • Maks mål for pakker er 60 cm x 60 cm x 120 cm. Om målene overstiger dette så vil prisen blir doblet for vekt pr. kolli. 

Forbehold om prisendringer

Vekt pr. kolli  0250 km  over 251 km
01 kg    190, 200,
1,15 kg 250, 270,
5,120 kg 310, 350,
20,130 kg 410, 460,


Vi kan dessverre ikke frakte:

  • Ferskvarer som kjøtt, fisk, grønnsaker e.l.
  • Farlig gods som drivstoff, gasstanker e.l.
  • Levende dyr
  • Gods på strekninger som innebærer bytte

Les også "Vedtekter for befordring av gods med Norges rutebiler".

Back to top