NOR-WAY Bussekspress logo

Fjordekspressen

LinjeNW431Bergen-Førde

Len deg tilbake på Fjordekspressen og nyt en tur gjennom ekte vestlandsnatur. Bussen kjører mellom Bergen og Førde, med stopp i Oppedal, Lavik, Vadheim.

På reisen opplever du et variert landskap. Fra bussete kan du se Vestlandets mektige fjell, isbre, fjord og kyst. I Bergen kan du reise til busstasjonen, Bergen lufthavn eller Haukeland sjukehus. I Førde er du nær høyskolen, sykehuset og bysentrum. 

Rutetider og billetter

Søk etter avgangstider i reiseplanlegger øverst på siden. Den er alltid oppdatert med kjørende avganger.

Skyss ungdomsbillett/periodebillett Vestland

Med gyldig 30-, 180- dagers periodebillett eller 30 dagers ungdomsbillett i Skyss-appen, kan du reise fritt i aktuelle soner på Fjordekspressen. Billett kjøpt i Skyss-app gir ingen plassgaranti på bussen, men du kan reservere plass mot en avgift på kr. 29,-.

Benytt rabattkode i reisesøket:

 • For plassbestilling med 30-dagers ungdomsbillett, bruk rabattkode i reisesøket: ungvest
  • Du må framvise gyldig ungdomsbillett med kvittering ved ombordstigning.
 • For plassbestilling med periodekort, benytt rabattkode i reisesøket: periodevest.
  • Du må framvise gyldig periodebillett ved ombordstigning.

Dersom du har periodebillett for deler av reisestrekningen, må du bestille nettbillett for resterende. Du må også reservere for strekningen du har gyldig periodebillett, for å være garantert plass.

Merk at Skyss-billetter ikke kan brukes på strekningen mellom Bergen busstasjon og Knarvik. På denne strekningen må det kjøpes egen billett.

Reiser til Haukeland sjukehus og Bergen Lufthavn

Nå kan du reise med bussen helt til Haukeland sjukehus og Bergen lufthavn, Flesland. 

Haukeland sjukehus

Fjordekspressen tilbyr nå fire korresponderende avganger mellom Bergen busstasjon og Haukeland sykehus alle hverdager. Dette gjør at du trygt og enkelt kan ankomme sykehuset til avtaler og få en god reiseopplevelse hele veien. 

En egen minibuss stopper på samme plattform som Fjordekspressen stopper på slik at det er enkelt å bytte buss når du ankommer Bergen. Sjåførene vil også bistå de som har behov for det.  

Avgangene er lagt opp sånn at de som har time på sykehuset mellom kl.10.00 og 16.00 kan reise tur/retur med bussen samme dag. 

Se avganger Førde - Haukeland sjukehus (hverdager)

Bergen lufthavn, Flesland

Flere Fjordekspressen-avganger starter og slutter nå på Bergen lufthavn. Dette gjør at du kan reise direkte til flyplassen uten bytter.

Se avganger Førde - Bergen lufthavn

Har du glemt eller mistet noe på bussen?

Fyll ut hittegodsskjemaet så tar vi kontakt med deg. Du kan også ta direkte kontakt med Firda Billag som drifter Fjordekspressen:

Telefon: (+47) 57 72 50 00 (Åpningstid kl. 10-15)

 • Linje NW431
  Reisetid mellom: Bergen og Førde: ca. 3 timer og 25 minutter
  Reisetiden inkluderer fergen mellom Lavik–Oppedal.
Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress