NOR-WAY Bussekspress logo

Dra til ville, vakre Vestlandet med buss

Vestlandet er variert, akkurat som været du får på en ferie i denne landsdelen. Her kan du lett få flere årstider på en og samme dag, så kle deg lagvis, og ta gjerne med paraply i veska.

Foto: Thomas Green

Naturopplevelsene står i kø i vest, så lad opp telefonen eller ta med deg kamera og gjør deg klar for en rekke inntrykk. Vestlandet har også flere folkekjære byer du kan utforske. Her er et knippe av våre vestlandsfavoritter, og hvordan du kommer deg dit:

Stavanger

Stavanger er en vakker by. Her er det fint å rusle gatelangs, og nyte byens sjarmerende gamle trehusbebyggelse, samt utforske den fargeglade Fargegata fylt med kunst og nisjebutikker.

Byen er også kjent for å huse noen av Norges beste restauranter, så her skal du slippe å legge deg sulten.

 

Reis til Stavanger med buss:
KystbussenKonkurrenten

Haugesund

Mellom Bergen og Stavanger ligger Haugesund, som var en viktig by i vikingtiden. Her kan du blant annet besøke graven til Harald Hårfagre på Haraldshaugen. Haugesund kan også by på spennende matopplevelser, naturopplevelser og en rekke musikkfestivaler.

 

Reis til Haugesund med buss:

KystbussenHaukeliekspressen

Bergen

Bergen kalles ofte for Vestlandets hovedstad. Her skorter det ikke på naturopplevelser, men skulle det regne (som det ofte kan gjøre i byen mellom de syv fjell) er det også mye å gjøre innendørs.

Bergen er også knutepunkt for ekspressbussene på Vestlandet, så er du først her er det lett å komme seg videre på nye eventyr.

 

Reis til Bergen med buss:

FjordekspressenSognefjordekspressenKystbussenHaukeliekspressenØst-Vestekspressen

Førde

Førde har både nasjonal turistveg og flere fosser, så her står vakre naturopplevelser i kø. Du kan også lære noe nytt, for her finnes flere museer verdt turen innom. Førde er både handels- og kultursenter, og har et godt utvalg av spisesteder.

 

Reis til Førde med buss:
Fjordekspressen

Voss

Voss er verdenskjent for ekstremsport, med mulighet for paragliding, rafting og fallskjermhopping. Du kan selvfølgelig også nyte naturen på litt roligere vis, for eksempel med Voss Gondol, som tar deg rett fra bussen til fjells på bare ni minutter.

 

Reis til Voss med buss:

SognefjordekspressenØst-Vestekspressen

Sogndal

Sogndal er et populært stopp om sommeren blant turister fra både inn- og utland. Med knallblå fjord og vakkert landskap er Sogndal en billedskjønn destinasjon, med gode muligheter for friluftsliv og opplevelser. Her finner du også koselige kaféer som serverer kortreist, lokal mat.

 

Reis til Sogndal med buss:

Sognefjordekspressen

Lærdal

Lærdal er ei bygd, utviklet av å ligge langs Kongevegen, veien over Filefjell, som tidligere var den mest brukte fjellovergangen mellom Øst og Vest i Norge. Gamle Lærdalsøyri byr på fine gamle trehus, som huser spennende butikker, fylt med både kortreiste varer og antikviteter.

 

Reis til Lærdal med buss:

SognefjordekspressenØst-Vestekspressen

Bussbilletter og reiseinformasjon finner du på www.nor-way.no eller i NOR-WAY-appen. Bemerk at det kan være mange som vil reise med buss på norgesferie. Vi anbefaler derfor at du forhåndsbestiller din billett, slik at du er sikker på at du får plass på ønsket avgang. Husk at billetten også kan endres inntil én time før avgang.

 

God tur!

Før reisen

Billettinfo

På bussen

Kundeservice

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress