NOR-WAY Bussekspress logo

Beltebil

Linje8600Tyin-Tyinholmen-Eidsbugarden (Fondsbu)

Å reise med beltebilene til Eidsbugarden og Fondsbu er en reise utenom det vanlige. Istedenfor å gå 3 timer på ski inn til hyttene kan du sette deg inn en sjarmerende beltebil som kjører deg og bagasjen din sikkert helt dit du skal. Sesongen er på etterjulsvinteren og i påsken. 

Beltebilene går fra Tyin via Tyinholmen til Eidsbugarden (Fondsbu) og tilbake. Billettene booker du i reisesøket øverst på siden. 

Beltebilene gjør ikke bare reisen inn til Eidsbugarden enkel, de gjør også at du kan reise fra Oslo, Bergen og Lillehammer med buss og komme helt fram til destinasjon. Valdresekspressen stopper på Tyin der du kan bytte til Beltebil. Øst-Vestekspressen fra Bergen og Lillehammer (via Fagernes) stopper på Tyinkrysset. Fra Tyinkrysset kan du bli fraktet de siste minuttene til Tyin med shuttlebuss hvor beltebilene venter for å ta deg videre på en eventyrlig vinterreise.

Rutetider og billetter

Et søk i reiseplanlegger gir alltid avganger med oppdaterte priser og billetter.

Du vil kun finne avganger og billetter når rutene for sesongen er publisert.

Søk Tyin - Eidsbugarden

Spørsmål og svar

Er det varmt inne i beltebilen?

Normalt er det godt og varmt inne i beltebilene, men ha på varme klær og gode vintersko i tilfelle veldig kaldt og dårlig vær.

 

Må skiene bindes sammen?

Vi setter veldig stor pris på det. Skiposer er helt topp, både for beltebilsjåføren og skiene dine!

 

Kan jeg ta med pappesker (med mat etc.)?

Ja, vi tar med alle slags kolli, men pass på at de er tette. Plassen er ofte begrenset så vi vil av og til være avhengige av å sette ting på høykant eller stable bagasje oppå hverandre.
Grønnsaker, blomster og andre ting som absolutt ikke kan fryse må pakkes i håndbagasje og tas med inn i beltebilen. Vi setter også stor pris på store sekker og spesielt duffelbager (som også er vanntette).

 

Er det toalett og venterom på Tyin?

Nei, dessverre. På Tyin er det per dags dato ingen fasiliteter for passasjerene (vi jobber med saken). Vi anbefaler å gjøre det siste toalettbesøket på bussen før ankomst Tyin.

 

Kjører dere over vannet?

Nei, beltebiltraseen følger i all hovedsak sommerveien. Der traseen avviker fra veien er vi alltid på fastland.

 

Må jeg bestille plass på shuttlebuss fra Tyinkrysset til Tyin hvis jeg kommer med Øst-Vestekspressen?

Hvis du bestiller hele reisen fra startholdeplass til endestasjon i en og samme billett så er ikke det nødvendig. Om du bestiller enkeltreise med buss og beltebil så må du bestille plass på shuttlebuss ved å ringe beltebilen direkte.

Har du glemt eller mistet noe under reisen?

Fyll ut hittegodsskjemaet så tar vi kontakt med deg, eller ta kontakt direkte med beltebilen:

Telefon: (+47) 911 11 103

Rutekart over beltebil Tyin-Tyingholmen-Eidsbugarden

Linje: 8600

Reisetid mellom Tyin og Eidsbugarden: Ca. 40 minutter

 

Korresponderende bussruter:

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress