NOR-WAY Bussekspress logo

Romsdalseggenbussen

Linje 6300 Åndalsnes–Venjedalssetra

Romsdalseggenbussen er innstilt for denne sesongen.

Romsdalseggen er en av verdens vakreste fjellturer. Gåturen over Romsdalseggen starter ved Venjedalssetra og ender i Åndalsnes. Du kommer deg enklest til turstart ved å ta Romsdalseggenbussen fra Åndalsnes til Venjedalssetra.

Turen blir da en rundtur som starter og avsluttes i Åndalsnes. Romsdalseggenbussen kjører daglig ut august og fredag til søndag i september.

Bussen har inntil 8 avganger per dag – avhengig av sesong. Du finner alle avganger ved å søke i reiseplanleggeren øverst på siden. 

Er det mye pågang, så blir det satt opp ekstrabusser. Ved dårlig vær eller lite pågang kan avganger bli innstilt. Alle må derfor forhåndsbestille billett for å være sikret plass.

Ringrute til overnattingssteder

Romsdalseggenbussen er en del av en ringrute, som både henter og bringer deg tilbake til en rekke overnattingssteder i Åndalsnes omegn. Det er også bussavgang fra skysstasjonen i Åndalsnes sentrum (knutepunkt for tog-buss-gondol). Bussturen fra Åndalsnes sentrum til Venjedalssetra tar 20 minutt.

Ved å reise med Romsdalseggenbussen sparer du både tid, penger og miljøet. I 2021 vil Romsdalseggenbussen i hovedsak bli kjørt med el-busser. En del av overskuddet fra Romsdalseggenbussen går til skjøtsel og vedlikehold av stien.

Velkommen ombord på en grønn reise!

 

Kjekt å vite
  • Romsdalseggen-gåturen starter og ender på ulike steder. Bussen gir deg mulighet til rundreise. 
  • Venjedalsveien er en privat setervei hvor du må betale bompenger om du kommer med bil. Bompengene er imidlertid inkludert i bussbillettprisen.
  • Parkeringsmulighetene ved Venjedalssetra er begrenset. Romsdalseggenbussen er innført for å unngå trafikale problemer langs denne veien.
  • Informasjon om parkering i Åndalsnes sentrum finner du på Rauma kommune sine nettsider.

 

Vær og sesong

Romsdalseggenbussen starter så snart (snø-)forholdene tilsier at det er trygt å ferdes over Romsdalseggen. Sesongen er væravhengig,men varer ved passende værforhold fra juni til september. Bussen kan bli innstilt ved dårlig vær (f.eks. snøfall).

Mer informasjon om turen

Planlegg gåturen over Romsdalseggen med informasjon om turen fra Tindesenteret.

 

Betjente holdeplasser

Noen av holdeplassene til Romsdalseggenbussen betjenes kun ved enkelte avganger. I reiseplanleggeren kan du søke fra og til din foretrukne holdeplass. Du får kun opp de avgangene som kjører derfra. 

Ønsker du oversikt over valgene så rutetegning nederst på siden.

Ruteinformasjon og billetter

NW6300  Åndalsnes-Venjedalssetra rutetabell gyldig 04.06.-31.08.2021

Reiseplanleggeren på forside er alltid oppdatert med tilgjengelige avganger, oppdaterte tider og billetter. Vi anbefaler at du søker der. 

rutekart

Linje: Romsdalseggenbussen

Reisetid mellom Øran Øst og Venjesdalssetra (Romsdalseggen): ca. 1 time

Trasè avhengig av hvilken avgang du velger å reise med.

Last ned NOR-WAY-appen

Last ned NOR-WAY-appen

Perfekt når du er på farten for søk, enklere kjøp og hurtig tilgang til dine billetter.

Back to top