NOR-WAY Bussekspress logo

Skyttelbuss Snøheim

Hageseter turisthytte–Hjerkinnhus–Snøheim

Skyttelbussen til Snøheim  er en sesongrute og kjøres i perioden juni-september. Siste tur i 2021 var 26. september. 

DNT-hytta Snøheim ligger på Dovrefjell, ved foten av Snøhetta. Herfra har du tilgang til mange ulike fotturer av kortere og lengre slag - blant annet 10 topper over 2000 meter.

Bussen til og fra Snøheim har fem daglige avganger. Buss går fra tunet ved Hjerkinnhus og Norsk villreinsenter på Hjerkinn. Bestill billett fra Hjerkinnhus, Dovre, og ikke fra Hjerkinn, kryss E6. På første avgang hver morgen og nest siste retur er bussen innom Hageseter turisthytte.

Skyttelbussen kjører for å få minst mulig trafikk av biler, syklister og gående langs veien. Bussjåførene har derfor ikke anledning til å ta om bord eller slippe av passasjerer underveis. (Egne regler for jegere i reinsjakta.) Det er heller ikke anledning til å ta med sykkel på bussen.

Når du får melding om at det er fullt på en avgang kan du søke ledige billetter på andre avganger eller møte opp på ønsket avgang og vente på ekstratur. Bussen kjører ekstraturer til alle er kommet med. Billettpris er 85 kr.

Snøheim turisthytte er åpen i samme periode som bussen og kan bookes via Turistforeningen.

Foto: Heidi Jægtnes

Parkering

Det er parkeringsmuligheter ved bussens stoppested på Hjerkinnhus. Parkeringsavgift: 65 kr/dag, betales til Hjerkinnhus/kafeen.

Det er to el-ladepunkter på Hjerkinnhus. 

Billettpris

Bussturen koster kr 85,- per vei. Barn under 6 år reiser gratis. Se oversikt over avganger gjennom å søke i reiseplanlegger øverst på siden. 

Ekstraprodukter kjøpes via Vipps på buss.

Refusjon om du blir forhindret fra å reise

Om du blir forhindret fra å reise, eller ønsker å reise på annen dag, så er det fint om du ber om refusjon av billetten. Dette er for å frigjøre seter og billetter til andre reisende. Du kan be om refusjon fram til 24 timer før avreise. 

Be om refusjon her. 

Smitteverntiltak sommeren 2021

Vi ber alle som kjenner symptomer eller er syke om å bli hjemme. Alle reisende må også være nøye med håndvasken og holde så god avstand til med-reisende som mulig. 

Vi tar forbehold om endringer i smittesituasjon og restriksjoner underveis i sesongen.

rutekart
Last ned NOR-WAY-appen

Last ned NOR-WAY-appen

Perfekt når du er på farten for søk, enklere kjøp og hurtig tilgang til dine billetter.

Back to top