NOR-WAY Bussekspress logo

Skyttelbuss Snøheim

Hageseter turisthytte–Hjerkinnhus–Snøheim

DNT-hytta Snøheim ligger på Dovrefjell, ved foten av Snøhetta. Herfra har du tilgang til mange ulike fotturer av kortere og lengre slag. Du har tilgang til 10 topper over 2000 meter fra hytta.

Skyttelbussen mellom Hjerkinnhus/Hageseter og Snøheim vil gå i perioden fredag 26. juni til og med søndag 4. oktober 2020.

Bussen har fem daglige avganger. Snøheim turisthytte er åpen i samme periode og kan bookes via Turistforeningen. Bussavgangen er fra tunet ved Hjerkinnhus og Norsk villreinsenter på Hjerkinn.

Skyttelbussen kjører for å få minst mulig trafikk av biler, syklister og gående langs vegen. Bussjåførene har derfor ikke anledning til å ta på eller slippe av passasjerer undervegs. (Egne regler for jegere i reinsjakta.) Det er heller ikke anledning til å ta med sykkel på bussen.

Når du får melding om at det er fullt på en avgang kan du søke ledige billetter på andre avganger eller evt møte opp på ønsket avgang og vente på ekstratur. Bussen kjører ekstraturer til alle er kommet med.

Foto: Heidi Jægtnes

50% redusert kapasitet

Sommeren 2020 vil bussene pga smittevern kun bookes 50% fulle. Dette er for å gi alle tilgang til eget dobbeltsete og på den måten overholde avstandsregler. Det vil bli satt opp ekstra busser for å opprettholde kapasiteten. Det kan likevel enkelte dager bli noe ekstra ventetid. Om det blir problemer med kapasiteten vil gjester til Snøheim bli prioritert på ettermiddagene.

For å sikre deg plass og være med på å skape forutsigbarhet for oss ber vi deg om å forhåndsbestille så tidlig som mulig. Vi vil da sette opp ekstra busser for å dekke etterspørselen. Søk og bestill i reiseplanleggeren øverst på siden. 

 

Parkering

Det er parkeringsmuligheter ved bussens stoppested på Hjerkinnhus. Parkeringsavgift: 65 kr/dag, betales til Hjerkinnhus/kafeen.

Billettpris

Bussturen koster kr 80,- per veg. Barn under 6 år reiser gratis. Se oversikt over avganger gjennom å søke i reiseplanlegger. 

Smitteverntiltak sommeren 2020

Annenhvert sete på bussen vil på grunn av smittevernstiltak ikke være tilgjengelig og merkes med plakat og lukket belte. På den måten legger vi til rette for at regler for avstand kan overholdes på bussen. Familiemedlemmer som bor sammen kan også sitte sammen på bussen. 

Vi ber alle om å bli hjemme om de kjenner seg syke og være nøye med håndvasken. 

Gruppebestilling

Grupper på minst 15 stk kan ta kontakt med busselskapet for bestilling : post.hedmark@tronderbilene.no eller tlf. 915 48 825.

rutekart
Back to top