NOR-WAY Bussekspress logo

Rullestol og særskilte behov

Reisende med særskilte behov som nedsatt funksjonsevne eller bevegelighet har rett til å reise med NOR-WAY og vi ønsker velkommen på bussene våre. For å kunne legge til rette for en trygg reise, så ber vi noen tilfeller om at det tas kontakt med kundeservice på før reise.

Rullestol

Det er fri frakt for rullestol som kan legges sammen og passer i bagasjerommet på bussen. Reiser du i rullestol som skal inn på bussen, så ber vi om at du reserverer plass senest kl. 14:00 siste hverdag før reisen ved å kontakte Kundeservice på tlf. 22 31 31 50. Dette er slik at vi kan klargjøre bussen til å kunne frakte rullestol.

Av hensyn til sikkerheten og plassen om bord i bussen, kan ikke rullestolen overstige målene; lengde 120 cm, bredde 70 cm, høyde 109 cm.

Det er også begrensninger på totalvekt av stol. Dette kan variere noe fra rute til rute avhengig av sikring i buss. For detaljer, kontakt kundeservice.

Ledsagere

Ledsager til person med nedsatt funksjonsevner som gjør at man ikke kan reise alene, bestiller honnørbillett. Ved avreise må det framvises kommunalt ledsagerbevis.

Les mer om billettyper

Syns-/eller hørselsproblemer

Reiser du alene og har syns-/eller hørselsproblemer er det fint om du gir beskjed til sjåfør slik at du kan bli holdt oppdatert om pauser, forsinkelser, avstigning osv. underveis.

Allergier

For å ta hensyn til allergier så er det ikke tillatt med dyr om bord i våre ekspressbusser bortsett fra førerhund, tjenestehund og servicehund.

Dyr på bussen

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress