NOR-WAY Bussekspress logo

Kortere reisetid med Kystbussen

Reisetiden mellom Bergen og Stavanger er redusert med inntil 25 minutter på grunn av traseen via E39 mellom Svegatjørn og Rådal.

Dobbeltdekker ved busstopp

Kystbussen har siden november 2022 ikke kjørt innom Nesttun, men heller på motorveien mellom Lagunen Terminal og Bergen Sentrum. For de reisende innebærer det at busstoppet på Nesttun terminal er byttet ut med Lagunen terminal, og at alle busstopp langs den gamle ruten mellom Nesttun og Tøsdalskiftet ikke lengre vil bli benyttet. Første stopp etter Lagunen terminal blir Halhjem fergekai.

- Vi gleder oss til den nye veien kommer. Nye E39 vil gi en betydelig reduksjon i reisetiden mellom Bergen og Stavanger, og gi en reisetid ned mot 4 timer på våre «Strake veien» avganger, uttalte Svein Helge Hauge, produkt- og konseptsjef i Tide ved åpningen.

- Vi håper kortere reisetid mellom to av landets største byer vil gjøre det enda lettere for kunder å ta et bærekraftig valg og reise kollektiv mellom de to storbyene.

I tillegg til store endringer i rutetrasé har Kystbussen også satt inn flere avganger langs strekningene og Kystbussen kjører nå totalt 228 avganger mellom Bergen og Stavanger per uke.  

Flere avganger og dobbeltdekkere på strekningen Haugesund – Stavanger

Det er tidlige avganger fra både Haugesund og Stavanger på hverdager. Første avgang fra Haugesund i retning Stavanger går kl. 05:55, mens første avgang fra Stavanger mot Bergen går kl. 05:45.

- Vi har opplevd økt etterspørsel etter tidlige morgenavganger fra spesielt pendlere i de to byene. Samtidig forventer vi at de tidlige avgangene vil gjøre hverdagen enklere for både studenter, jobbreisende og andre som har behov for å komme frem tidligst mulig, og vi er glade for at vi nå kan bidra til en forenklet hverdags-logistikk for flere, sier Svein Helge Hauge i Tide.

Søk opp din billett her

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress