NOR-WAY Bussekspress logo

Ta bussen til Flåm

Flåm er en av Norges mest kjente sommerdestinasjoner, med mye vakker natur. Det er også et perfekt utgangspunkt for å sykle sykkelruta Rallarvegen.

Fjord og fjell i FlåmFoto: Desirée Skalle

Flåm er en av Norges mest kjente sommerdestinasjoner, med umiddelbar nærhet til Nærøyfjorden som står på UNESCO sin verdensarvliste. Flåm er og utgangspunkt for Flåmsbanen som tar turister til Myrdal, og et perfekt utgangspunkt for å sykle sykkelruta Rallarvegen. I Flåm finner du flere fine overnattings- og serveringssteder. Det lille tettstedet har til og med sitt eget bryggeri, Ægir.

For alle som er på jakt etter fine fotturer er Aurland et naturlig stoppested. Aurlandsdalen er en av få Historiske vandreruter i Norge og en tur svært mange nordmenn har på lista over turer de må gå. For alle som planlegger å gå Aurlandsdalen, er det viktig å merke seg at skyssen til og fra turutgangspunktet bør planlegges i forkant av turen.

Kajakkpadling i Flåm 

Noen ganger er det best å oppleve naturen fra en ny vinkel. Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden er absolutt best å oppleve fra kajakken. Bli med på en guidet kajakktur fra Aurland.

Finn den komplette turbeskrivelsen hos vår samarbeidspartner outtt.com

Faktaopplysninger om kajakk fra Aurland

 • Nærmeste by: Bergen
 • Målgruppe: Alle aldre og ferdighetsnivå. Barn må følges av en voksen.
 • Pris: 670 NOK - Voksne, 490 - barn (alder: 5-13)
 • Tidsbruk: 3 timer
 • Sesong: Mai - september
Tre syklister på grusvei i vakkert fjellandskapFoto: Sverre Hjørnevik / Norway's best

Sykkelruta Rallarvegen  

Rallarvegen er en sykkeltur langs en enkel kjerrevei som ble brukt under byggingen av Bergensbanen fra Oslo til Bergen. I dag brukes den aktivt av syklister, og sykles både fra Myrdal til Flåm og fra Finse til Flåm. Det tilbys leie av sykkel og det absolutt fineste er å ta toget fra Flåm til Finse og sykle hele veien ned igjen. Rallarvegen er en relativt lang tur, som kan gjøres over to dager. Den komplette turen tar 6 timer.

For å komme til Finse fra Flåm, ta Flåmsbanen til Myrdal deretter bytter du tog til et av NSB sine rutetog og hopper av ved Finse stasjon.

Finn den komplette turbeskrivelsen her

Faktaopplysninger om Rallarvegen:

 • Distanse: 52,4 kilometer fra start til mål
 • Vanskelighetsgrad: Medium
 • Antall høydemeter: - 560 meter fra Myrdal
 • Tidsbruk: 6-7 timer

Historisk vandrerute i Aurlandsdalen

Aurlandsdalen er en av norges mest kjente vandreruter, med god grunn. Turen tar deg fra høyfjellet ved Austerbø og ned den frodige dalen til Aurland. Bruk to dager slik at du kan planlegge god tid til transport fra Aurland til turutgangspunktet Austerbø. Her kan du bo ved Aurlandsdalen turisthytte og spise en bedre middag som oppvarming til turen ned dalen dagen etter. Beregn god tid og tar bussen videre fra Aurland.

Finn den komplette turbeskrivelsen her

Lenke: https://outtt.com/en/adventures/2599/aurlandsdalen

Faktaopplysninger om Aurlandsdalen

 • Distanse: 16.6 kilometer fra start til mål
 • Vanskelighetsgrad: Medium
 • Høydemeter: - 1,100 meter
 • Tidsbruk: 5.5-7.5 timer
Vakkert landskap med fjellvann og grønne fjellsiderFoto: OUTT.com

Ta bussen til Flåm

NW 162 Øst-Vestekspressen

Lillehammer–Fagernes–Lærdal–Flåm–Voss–Bergen
Holdeplass:
Flåm stasjon

Før reisen

Billettinfo

På bussen

Kundeservice

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress