NOR-WAY Bussekspress logo

Tips til Norgessommeren: Opplev Flåm og Aurland

Dette er året for å oppleve spektakulær norsk Vestlands-natur. Ikke bare er perler som Flåm og Aurlandsdalen tilgjengelig med buss. Det er også mulighet for mange aktiviteter langs veien.

Flåm - verdensarvdestinasjon

 

Fra Voss bærer det ned til fjorden og de to tettstedene Flåm og Aurland. Flåm er en av Norges mest kjente sommerdestinasjoner, med umiddelbar nærhet til Nærøyfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste.

Flåm er også utgangspunkt for Flåmsbanen som tar turister til Myrdal, som igjen er et perfekt utgangspunkt for å sykle sykkelruta Rallarvegen. I Flåm er det flere fine overnattingssteder og serveringssteder, og det lille tettstedet har til og med sitt eget bryggeri, Ægir.

Ønsker du en variert tur til Flåm, er det mulig å kjøre fra Bergen/Voss med buss, og returnere fra Flåm med båt. En flott dagstur som gir næropplevelse med både fjord og fjell. 

Turer i Aurlandsdalen

For alle som er på jakt etter fine fotturer, er Aurland et naturlig stoppested. Aurlandsdalen er en av få "Historiske vandreruter" i Norge, og en tur svært mange nordmenn har på lista over turer de må gå.

For alle som planlegger å gå Aurlandsdalen, er det viktig å merke seg at skyssen til og fra turutgangspunktet bør planlegges i forkant av turen.

Bussruter til Flåm og Aurland

NOR-WAY har to ruter som kjører fra Bergen via Voss til Flåm og Aurland.

NW162 Øst-Vestekspressen kjører videre mot Fagernes og Lillehammer/Gjøvik, mens NW420 Sognefjordekspressen kjører til Sogndal. Finn avganger i vår reiseplanlegger.

 

 

Kajakkpadling i Flåm

Noen ganger er det best å oppleve naturen fra en ny vinkel. Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden er absolutt best å oppleve fra kajakken. Bli med på en guidet kajakktur fra Aurland.

Jan Egil Jægersborg

Finn den komplette turbeskrivelsen hos vår samarbeidspartner outtt.com

Faktaopplysninger om kajakk fra Aurland:

 • Nærmeste by: Bergen
 • Målgruppe: alle aldre og ferdighetsnivåer. Barn må følges av en voksen
 • Pris: 670 kr/voksen, 490 kr/barn (513 år)
 • Tidsbruk: 3 timer
 • Sesong: maiseptember
Sykkelruta Rallarvegen

Rallarvegen er en sykkeltur som tar deg langs en enkel kjerrevei som ble brukt under byggingen av Bergensbanen fra Oslo til Bergen. I dag brukes den aktivt av syklister, og sykles både fra Myrdal til Flåm og fra Finse til Flåm. Det tilbys leie av sykkel, og det absolutt fineste er å ta toget fra Flåm til Finse og sykle hele veien ned igjen. En relativt lang tur som kan gjøres over to dager. Den komplette turen tar 6 timer.

Jan Egil Jægersborg

For å komme til Finse fra Flåm; ta Flåmsbanen til Myrdal, deretter bytter du tog til et av NSBs rutetog og hopper av på Finse stasjon.

Finn den komplette turbeskrivelsen her.

Faktaopplysninger om Rallarvegen:

 • Distanse: 52,4 kilometer fra start til mål
 • Vanskelighetsgrad: medium
 • Antall høydemeter: - 560 meter fra Myrdal
 • Tidsbruk: 67 timer
Historisk vandrerute – Aurlandsdalen

Aurlandsdalen er en av Norges mest kjente vandreruter, og med god grunn. Turen tar deg fra høyfjellet ved Austerbø og ned den frodige dalen til Aurland. Bruk to dager, slik at du kan planlegge god tid til transport fra Aurland til turutgangspunktet Austerbø. Her kan du bo ved Aurlandsdalen turisthytte og spise en bedre middag som oppvarming til turen ned dalen dagen etter. Beregn god tid og ta bussen videre fra Aurland.

Aaron Beaton

Finn den komplette turbeskrivelsen her.

Faktaopplysninger om Aurlandsdalen:

 • Distanse: 16,6 kilometer fra start til mål
 • Vanskelighetsgrad: medium
 • Høydemeter: - 1 100 meter
 • Tidsbruk: 5,57.5 timer
Back to top