NOR-WAY Bussekspress logo

Helårsdestinasjonen Beitostølen – moro for både store og små

Fjellandsbyen Beitostølen er en kjent og kjær destinasjon for mange av oss. Hit kommer du deg enkelt med ekspressbuss, fra flere landsdeler, med flere daglige avganger. Beitostølen er en familievennlig destinasjon, hvis beliggenhet gjør den til en solid perle for de som vil gå i fjellet.

Turgåere vandrer i fjellheimenFoto: Beitostolen.com

Beitostølen - en helårsdestinasjon

Mange tenker kanskje på Beitostølen som en typisk vinterdestinasjon, men her er det full fart året rundt. Legger du årets ferie til Beitostølen har du også et godt utgangspunkt for en rekke ulike dags- og rundturer i Jotunheimen: her får du topptur, fottur, fisketur, sykkeltur, telttur og båttur.

Vinterens alpinanlegg brukes på sommeren av Beitostølens Sommerpark, en aktivitetspark med både morsomme og fartsfylte aktiviteter for hele familien.

Sommer på Beitostølen, grønne marker og fjellFoto: Desirée Skalle

Terrengsykling på fjellstier

Herfra kan du også ta stolheisen til topps med sykkel og prøve terrengsykkelløypene på Beitostølen Trail Arena. Her finner du terrengsykkelløyper for hele familien, og utfordringer på alle nivåer. Fra sykkelsetet har du en fantastisk utsikt mot fjellene i Valdres og Jotunheimen. Fjellstiene rundt Beitostølen er kanskje Norges vakreste terrengsykkelsti.

Lokale tips og billettkjøp

Ta en tur innom Beitostølen Turistkontor hvor de ansatte er lokalkjent og kan hjelpe deg med førsteklasses råd og tips til ditt ferieopphold på Beitostølen. Her får du også kjøpt fiskekort og billetter til utflukter med båt og buss i Jotunheimen.

Fjellet Besseggen med Gjendevatnet i forgrunnen

Fjell, toppturer, båt og Synshorn Via Ferrata

Beitostølen er et ypperlig utgangspunkt for en rekke fjell- og toppturer. Toppturen opp Bitihorn og turen over Besseggen er to folkefavoritter, men her er det turmuligheter for de fleste. M/B Bitihorn er en båt som tar deg mellom Bygdin, Torfinnsbu og Eidsbugarden, en populær mulighet i sommermånedene (juni til september), og et godt utgangspunkt for mange turer.

Fjellturister går Via Ferrata opp fjellsiden på SynshornFoto: Desirée Skalle

Opp fjellsiden på Synshorn kan du forsøke deg på Via Ferrata: en tur der du er sikret med tau og klatrer, tidvis ganske bratt oppover, ved hjelp av jernbøyler som er slått inn i fjellsiden. Synshorn Via Ferrata er kun tilgjengelig sammen med guide, turen tar en 3-4 timer totalt.

Skal du på tur i området Beitostølen i sommer? Les noen lokale tips til turinspirasjon for nettopp deg!

Er du på jakt etter guidede og ferdig opplagte turer finner du dette hos Jotunheimen Travel

Fjellklatrer i en fjellsideFoto: Beitostolen.com

Reis til Beitostølen med buss

NW160/161/163 Valdresekspressen

Avganger til Beitostølen fra Oslo, Hønefoss, Fagernes, Gjendesheim, Tyinkrysset, Årdalstangen

Holdeplass: Beitostølen bussholdeplass i sentrum

NW162 Øst-Vestekspressen

Avgang til Fagernes fra Bergen, Lillehammer med omstigning til Valdresekspressen videre til Beitostølen

Holdeplass: Beitostølen bussholdeplass i sentrum

Før reisen

Billettinfo

På bussen

Kundeservice

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress