NOR-WAY Bussekspress logo

La barna oppleve Vestlandet med Kystbussen

Bussjåfør Åge Tyssebotn er sjåføren som møter alle med et smil, og som gjerne strekker seg litt ekstra for at familien skal få en fin reise. Med Kystbussen kommer familien seg enkelt fra A til Å.

Barn i dinosaurkostyme med tegnebok i bussen

KOS PÅ TUR: Kystbussens nye busser er utstyrt med fasiliteter som er perfekt for familier på tur 

Langs veien på Vestlandet suser Kystbussen gjennom landskapet. Mange familier er ute og reiser nå som det nærmer seg ferie.

I bussen er det godt og varmt, og yttertøyet kan tas av før man synker ned i setet.

Mens regnet plasker ned utenfor sørger bussjåfør Tyssebotn for at hele familien stortrives.

– Jeg hadde en familie på fem i sommer, som dessverre hadde fått havari på bilen. De skulle reise med buss for første gang på 20-30 år, men syntes det var så kjekt at de vurderte å la bilen stå! De fikk reise med dobbeltdekkerne våre, hvor de kunne sitte oppe og få en fin utsikt, forteller Tyssebotn.

Sjekk våre ruter her

De nye bussene er nemlig utstyrt med ekstra gode fasiliteter, slik at det skal være enkelt for familier å benytte seg av Kystbussens tilbud.

Det er det mange som gjør, spesielt rundt høytider og ferier.

BussjåførFoto: TRIVES PÅ JOBB:  For Åge Tyssebotn er passasjerenes trivsel det viktigste, og det er tydelig at barna er høyt prioritert.

En praktisk og komfortabel reise

For sjåfør Tyssebotn er det aller viktigst at barna har det bra på reisen. Han har derfor alltid smilet på lur.

– Vi står gjerne utenfor bussen og ønsker velkommen, svarer på spørsmål og har god tid. Vi vet av erfaring at folk lurer på ting – både voksne og barn. Vi vil gjerne gjøre slik at folk føler seg velkommen allerede før de går om bord i bussen, forteller han.

– Hva er det hyggeligste med å ha familier om bord?

– Det er smilene og tilbakemeldingene fra alle – både barn og voksne – om at det har vært en kjempefin tur, og om naturen på veien, sier han.

I andre etasje er det nemlig mulig å booke panoramaseter helt fremst i bussen. Her er det god plass mellom setene, en unik utsikt til vestlandsnaturen, og komfortseter som er ekstra gode å sitte i.

Gutt spiller på mobil på bussenFoto: KOMFORTSETER: Her kan barna se på favorittserien mens de slapper av i ekstra komfortable seter. 

– Glasstaket gir en spesiell stemning, sier Tyssebotn. – Enten det er stjernehimmel, eller om regnet plasker ned, mens du sitter i en varm og god buss.

I tillegg til ekstra fin utsikt, er bussen utstyrt med gode toalettfasiliteter, ekstra romslig plass mellom setene, stikkontakter, og god plass til bagasjen.

– På dobbeltdekkerne har vi egne bagasjehjelpere som står på busstasjonen i Bergen, som hjelper med å stue bagasjen. Bussene har veldig stort bagasjerom, og vi stuer bagasjen stødig og trygt. Vi har også en bagasjerack inne i første etasje, som er beregnet for mindre kolli og håndbagasje.

I tillegg kan man bestille ekstra bagasjeplass på nett, dersom man har mye å drasse på. Ved hjelp av setereservering på nett kan man også sørge for at hele familien får sitte sammen. Om man bestiller billetter tidlig, får man også de billigste billettene.

Det lønner seg altså å bestille på nett.

Smilet er alltid viktigst

I tillegg til alt det praktiske på bussen, er det liten tvil om at en hyggelig bussjåfør er det lille ekstra som skal til for en vellykket reise.

Sjåfør Tyssebotn er utvilsomt opptatt av passasjerenes trivsel, og det er tydelig at barna er høyt prioritert.

– Har du noen gang opplevd at noen har sunget «En bussjåfør er en mann med godt humør»-sangen til deg?

Tyssebotn humrer. Ja, han har nok det. Spesielt dersom det er større grupper som reiser sammen, for eksempel til idrettsarrangement. Men han har også opplevd å få tegninger fra barn som er ute og reiser.

– Det har skjedd en del ganger at de kommer frem med tegninger de har tegnet på fergen eller i bussen, det er kjempekoselige minner å ta med seg!

Det er spesielt en tegning som har fått plass i minneboken.

– En hadde tegnet en fin buss og en bussjåfør som sto utenfor med et tydelig smil, sammen med alle som kom og skulle være med bussen. Han hadde skrevet «tusen takk for en kjempefin tur». Den fikk en plass på kjøleskapet hjemme, forteller Tyssebotn.

Sjekk våre ruter her

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress