NOR-WAY Bussekspress logo

Reis til julestemningen

Advent er tida for å nyte julestemningen og fokusere på hyggelige ting. Hva med å sette av en dag eller kveld til å gå på julemarked? Vi gir tips til hvor du kan ta bussen til og nyte julegløggen i samme slengen.

Norske byer og bygder er blitt kjempeflinke til å lage fine førjulsarrangementer og markeder. Julemarkedene gir mulighet for musikere, kor og grupper til å vise sin tolkning av julesanger. Og lokale håndverkere og bakere får vise fram sine spesialiteter. Leter du etter unike julegaver så er bodene på markedene fylt med små skatter. Siden NOR-WAY-rutene dekker Sør-Norge, er det mange julemarked du kan ta bussen til. Les videre og se hva du kan oppleve i en by nær deg.

>> Søk reise til og fra din destinasjon i reiseplanleggeren 

Pariserhjul og salgsboder på julemarked i BergenFoto: Visit Bergen / Robin Strand – visitbergen.com

Bergen

Har du lyst til på litt førjulskos og kanskje finne noen julegaver utenom det vanlige? Bergen Julemarked tilbyr julestemning i adventstida. Her er det altså rikelig med mulighet for å kikke i markedsbodene, få seg en tur med Pariserhjulet, prøve hestekarusellen eller varme seg over noe godt å spise og drikke. Markedet ligger på Festplassen som er 10 minutters gange fra busstasjonen.

Ruter til Bergen:

NW431 Fjordekspressen

NW400 Kystbussen

NW420 Sognefjordekspressen

NW162 Øst-Vestekspressen

Salgsgjenstander på julemarked

Haugesund

På Rådhusplassen i Haugesund er det julemarked med mange ulike aktiviteter. Hver kveld er det musikkinnslag og teaterstykker. Mat nytes i kafételtet eller mens man titter i salgsbodene. Markedet kan også kombineres med en spasertur gjennom gågata og en middag ved sundet. Her er det mulig å gjøre turen til en heldags adventsfeiring.

Bussruter til Haugesund:

NW180 Haukeliekspressen

Julebelysning og mennesker på julemarked i LærdalFoto: Foto: Lærdalsmarknaden / Renate Fosse

Lærdal

I vakre og unike Gamle Lærdalsøyri er det årlig julemarked. På Julemarkedet kan du kjøpe lokalprodusert fra bodene, bli med på julegrantenning, se musikk og forestillinger og mye mer. Mellom de gamle husene i Lærdalsøyri er ekte julestemning garantert. 
Ruter til Lærdal: NW420 Sognefjordekspressen og NW162 Øst-Vestekspressen.

Bussruter til Lærdal:

NW420 Sognefjordekspressen

NW162 Øst-Vestekspressen

 

Julebelysning i handlegatene i Kristiansand

Kristiansand

Kristiansand omtales som julebyen, og mengden program for november og desember forsvarer tittelen. Her får lokale og tilreisende oppleve et stemningsfullt og julepyntet sentrum med Julemarked og isbane på Torvet. Det er salg av produkter og mat hele desember. En flott opplevelse er det spektakulære 3D-lysshowet på Domkirken to ganger per kveld. For de yngste blir det så klart også jul i Dyreparken med aktiviteter på Kutoppengjennom advent. 

Bussruter til Kristiansand:

NW192 Konkurrenten

Kvinne tilbereder julemat i gammelt hus på Norsk folkemuseumFoto: Foto: Norsk folkemuseum

Oslo

Få arrangementer gir så god julestemning som Julemarkedet på Norsk Folkemuseum i Oslo. Her får du gå tilbake i tid med tradisjonell pynting, mange spennende varer og mye god norsk mat. Utstillingene er åpne og det blir framført julemusikk. Her kan man vandre gjennom julefeiring i ulike årstider, på byen og på landet. Til og med julenissens verksted er åpent. Alt til en vanlig inngangspris på Folkemuseet! For de som liker marked av en litt mer urban stil, så er Jul i vinterland i og rundt Spikersuppa åpent fra november med salgsboder, skøyteis, julemusikk og julepynt.

Bussruter til Oslo

NW160 Valdresekspressen

NW192 Konkurrenten

NW130 Trysilekspressen

NW180 Haukeliekspressen

Julebelysning og mennesker i julemarked på Maihaugen, LillehammerFoto: Foto: Esben Haakenstad / Maihaugen

Lillehammer

Er du klar for litt ekte gammeldags julestemning? Et kvarters gange fra busstasjonen på Lillehammer ligger Maihaugen – et idyllisk friluftsmuseum med over 200 bygninger av ulik alder, med utstillinger og kafeer. På Maihaugens julemarked får du besøke julepyntede hus, handle fra salgsboder, være med på juleverksted og kanefart. Det ryktes om magisk stemning når skumringen kommer og lyktene tennes. Reis med NW162 Øst-Vestekspressen til Lillehammer for å oppleve førjulsmagien!

Før reisen

Billettinfo

På bussen

Kundeservice

Copyright © 2009–2024 NOR-WAY Bussekspress