NOR-WAY Bussekspress logo

Kystbussen

Linje NW400 Stavanger–Haugesund–Bergen

Kystbussen bringer deg enkelt fra sentrum til sentrum mellom Bergen og Stavanger. To ferjestrekninger, Halhjem–Sandvikvåg og Arsvågen–Mortavika, er inkludert i pris og reisetid. Bussturen gir gode muligheter for både å slappe av, spise et godt måltid og nyte utsikten. 

Kystbussen har to typer avganger:

 • Strake veien (Stavanger-via Aksdal-Bergen) - ekspressrute med færre holdeplasser. Du finner avgangene ved å se etter de avgangene som tar ned mot 4 timer og 20 minutter totalt mellom Bergen og Stavanger.
 • Vanlige avganger (Stavanger-via Haugesund-Bergen) Reisetid 5 timer og 25 minutter

Har du spørsmål til billettkjøp på nor-way.no?

Les mer her

Rutetider finner du gjennom å søke i reiseplanleggeren øverst på siden. 

 

Rutetider og billetter

Reiseplanleggeren er alltid oppdatert med tilgjengelige avganger, oppdaterte tider og billetter. Vi anbefaler at du søker der. 

Du kan velge mellom:

Strake veien

 • Stopper ikke på alle stoppesteder - 4 timer og 30 minutter

Vanlige avganger

 • Bestill fra hvilket som helst stoppested, 5 timer og 25 minutter

 

 

Reisekort/Ungdomskort

Ungdomsbillett Vestland

Med gyldig Ungdomsbillett for Vestland kan du reise fritt på strekningen BergenHaugesund eller motsatt. På strekningen BergenHalhjem eller motsatt henvises reisende til lokalbuss. 

For å være sikret plass på bussen kan vi nå tilby setereservasjon på nett for ungdommer med gyldig ungdomskort fra Skyss mot en avgift på kr. 29,-. Benytt rabattkode: skyss. 

Ungdomskort fra Skyss er gyldig på følgende strekninger. 

- Strake Vegen (ekspressruter): Bergen-Heiane
- Ordinære ruter: Bergen -Haugesund 

De samme vilkårene for reise med ungdomskort gjelder, og det er viktig at reisende med ungdomskort alltid har med gyldig kvittering (aktiveringskvitteringen MED gyldig til-dato) og tilleggsinformasjon som viser at du har rett alder for å være bruker av kortet.

Ungdomsbillett Rogaland 

Ungdomsbillett for Rogaland kan brukes på Kystbussen mellom Haugesund og Stavanger. Avhengig av hvilken strekningen du skal reise, så betaler du en egenandel eller bestiller helt uten pristillegg.

For å få riktig pris, bruker du rabattkode i reiseplanlegger sammen med billettkategori Barn 6-17 år eller Student. Merk at billett må forhåndsbestilles på nor-way.no eller i app. Egenandel kan ikke betales til sjåfør ved påstigning.  

Bestill med rabattkode: kolumbusungdom og reis med egenandel på 75 kr på strekningene (også holdeplasser mellom nevnte stopp):

 • Strake vegen (kortest reisetid): Stavanger-Aksdal
 • Ordinær rute: Stavanger-Haugesund

Bestill med rabattkode kolumbuskole og reis uten pristillegg på strekningene:

 • Haugesund - Mjåsund terminal, Tysvær
 • Haugesund- Slåttevik, Tysvær
 • Haugesund - Knarholmen, Bokn
 • Haugesund - Austre, Bokn
 • Haugesund - Alvestad nord, Bokn
 • Haugesund - Ognøy, Bokn
 • Haugesund - Arsvågen kai
 • Stavanger – Sørbø på Rennesøy

De samme vilkårene for reise med ungdomskort gjelder, og det er viktig at reisende med ungdomskort alltid har med gyldig kvittering (aktiveringskvitteringen MED gyldig til-dato) og tilleggsinformasjon som viser at du har rett alder for å være bruker av kortet.

Ferge

Dersom fergestrekning inngår i reisen skal gyldig kvittering for Ungdomsbilletten/Ungdomspass fremlegges til fergebillettør.

Наг du begge reiseproduktene

Наг du begge reiseproduktene for ungdom i både Rogaland og Vestland, kan du reise hele strekningen mot en egenandel på 94 kroner. Dette bestilles på nett med rabattkode: skysskolumbus

Dersom du ikke har reisekort for begge fylkene, må to billetter kjøpes for reisen. En med ungdomskortrabatt, den andre som ordinær billett. 

Fornye reiseproduktene

30 dagers Ungdomsbillett for Vestland og Ungdomspass Rogaland kan ikke kjøpes eller fornyes på Kystbussen. Det må skje på de lokale eller regionale bussrutene eller andre steder fylkeskommunene har bestemt.

Skyss periodekort på ekspressbuss i Vestland

Som kunde med Skyss periodekort kan du nå reise fritt innenfor den sonen billetten din gjelder både med rutebuss og ekspressbuss i hele Vestland fylke. Les mer om Skyss soner.

 • Benytter du deg av Skyss 30- eller 180- dagers periodebillett, kan du reise fritt med ekspressbuss i den sonen periodekortet ditt dekker.
 • For deg med Skyss 30- dagers ungdomsbillett kan du reise fritt i alle soner.

Merk at du ikke er garantert plass på bussen med periodekort. Bruk rabattkode  skyss og forhåndsbestill billett for å være garantert plass. Det vil i kjøp legges til en kostnad for å reservere sete.

Merk: Det er viktig at reisende med periodekort/ungdomskort alltid har med gyldig kvittering (aktiveringskvitteringen MED gyldig til-dato) og legitimasjon på bussen.

Merk at Skyss-billetter ikke kan brukes på strekningen Halhjem-Bergen busstasjon. På denne strekningen må det kjøpes egen billett. 

Rabattkoder for reisekort

For ungdomskort, periodekort og familiebillett må man benytte rabattkode i reisesøket. Benytt den relevante koden under sammen med riktig billettkategori (voksen, student, barn, honnør) i reisesøk. 

 • Ungdomskort Kolumbus Rabattkode: kolumbusungdom
 • Kolumbus voksen (periodekort og HjemJobbHjem med to soner eller mer fra Kolumbus, hvor den ene sonen må være Haugalandet/Haugesund) Rabattkode: kolumbusvoksen
 • Ungdomskort Skyss Rabattkode: skyss
 • Ungdomskort Skyss & Kolumbus Rabattkode:  skysskolumbus
 • Familiebillett Rabattkode: familie (må bestilles senest 24 timer i forkant av reise)

Les mer om rabattkoder og ungdomskort. 

Studentrabatt

Student 18-30 år

Studentrabatten gjelder for:

 • Deg som studerer på heltid ved videregående skole, universitet, høgskole, akademi og tilsvarende læreinstitusjoner
 • Deg som er elev ved videregående skole og har fylt 18 år
 • Alle må kunne fremvise gyldig studentbevis
 • Studentrabatt tilbys kun ved digitalt kjøp

Gyldig bevis:

 • Studiekort med bekreftelse for betalt semesteravgift eller digitalt studentbevis på mobil
 • Dokumentasjon fra skole eller lærebedrift, som bekrefter skolegang inneværende semester, sammen med bankkort, førerkort, pass eller annen legitimasjon med foto
 • For de som studerer i utlandet gjelder kun ISIC-kort som gyldig studentbevis

Studentrabatt gjelder ikke for:

 • Delfagselever (hospitanter) og voksne i full yrkesmessig stilling
 • Etatskoler (under Forsvaret, Postverket, Kriminalomsorgen mv.)
 • Korrespondanseskoler
 • Kortvarige kveldskurs
 • Lærlinger 
 • Voksenopplæring/arbeidstrening og voksenopplæring/språkkurs for flyktninger
Viktig: Varsle påstigning Jektavik

Bussen stopper kun på Jektavik om det er registret billettkjøp fra holdeplassen.

Dersom du kjøper billett i nettbutikk eller app mindre enn 1 time før avgang, eller ikke har forhåndsbestilt billett, så ber vi deg om å ringe tlf. +47 415 31 050.

Fly fra/til Sola eller Flesland?

Kystbussen har daglige avganger direkte til Stavanger Byterminal, eller Bergen bussterminal, med videre forbindelser til Stavanger Lufthavn Sola og Bergen Lufthavn Flesland med Flybussen.

Når reisen din består av mer enn én delstrekning / bytte av buss, er det viktig å vite om NOR-WAY Bussekspress' overgangsregler.

Skal du fly, bør du beregne god nok reisetid til flyplassen og ta med i beregningen at det kan være kø ved innsjekkingen og sikkerhetskontrollen. Følg også anbefalinger fra flyselskapene og flyplassene.

Har du glemt eller mistet noe på bussen?

Fyll ut hittegodsskjemaet så tar vi kontakt med deg, eller ta kontakt med Kystbussen:

Telefon: 05505
E-post: [email protected]

rutekart

Linje: NW400

Reisetid mellom Bergen og Stavanger: Fra 4 timer og 30 minutter

Reisetiden inkluderer ferjene Halhjem–Sandvikvåg og Arsvågen–Mortavika. For de avgangene som kjører innom Haugesund, er det også en 5-minutters pause på Haugesund bussterminal.

Korresponderende bussruter:

Les mer

Årets juleruter er her

Vi i Kystbussen ser frem til å være en del av din julereise. Bestiller du på nett i god tid før avreise sikrer du deg de beste prisene.

Les mer

Reiser du med oss fra Jektavik Ferjekai?

Da må du notere deg viktige endringer i billettsalg fra og med 1. desember.

Les mer

Hei student!

Husk at med med gyldig studentbevis får du rabatt på alle strekninger med Kystbussen. For å benytte deg av rabatten må billetten bestilles på nett i forkant- og jo tidligere du bestiller, jo større rabatt kan du få.

Les mer
Kontor med utsikt

Få jobben gjort på Kystbussen!

På Kystbussens dobbeltdekkere kan du booke egen arbeidsstasjon, med tilgang til kaffemaskin og kjøleskap.

Fasiliteter om bord på Kystbussen

La barna oppleve Vestlandet med Kystbussen

Bussjåfør Åge Tyssebotn er sjåføren som møter alle med et smil, og som gjerne strekker seg litt ekstra for at familien skal få en fin reise. Med Kystbussen kommer familien seg enkelt fra A til Å.

Les mer
Kolumbus rabattordninger og flere penlderruter

Kjære pendler i Rogaland

Med flere morgenavganger, raskere ruter og gode rabattordninger ligger alt til rette for en enklere pendlerhverdag i 2023.

Les mer
Kystbussens nye dobbeltdekkere

Så behagelig har du aldri reist mellom Stavanger og Bergen før

Med Kystbussens nye dobbeltdekker vil reisen føles som en drøm du aldri vil våkne opp fra. Nå kan du få en unik reiseopplevelse mellom Stavanger og Bergen.

Les mer
Les mer

Nå kan du reise med Skyss periodebillett på Kystbussen

NYHET! Har du Skyss 30- eller 180- dagers periodebillett fra Skyss kan du nå reise fritt med ekspressbuss i den sonen periodekortet ditt dekker.

Les mer
Kystbussen på vei

Skreddersy din reise på Kystbussen

Ønsker du å være garantert å ha et dobbeltsete for deg selv hele turen? Eller foretrekker du å sitte helt fremme i bussen? Dette er nå mulig å bestille på Kystbussen gjennom tilleggsproduktene ‘Sitt alene’ og 'Sitt foran'.

Les mer
n du bestille tilleggsprodukter på nettt!

Nå kan du bestille tilleggsprodukter på nett!

Ønsker du å reservere et barnesete, bagasjeplass til sykkel eller ta med ekstra bagasje på Kystbussen? Nå kan du enkelt legge dette til din nettbestilling!

Les mer
Back to top