Alle bør en gang i livet oppleve en reise gjennom fjell og fjord-norge. Hva med et lite avbrekk i Gudvangen eller Flåm for å ta inn noe av de vakreste landskap Fjord-Norge kan by på.

Kjøp billett på nor-way.no 

- og vær garantert plass og unngå ombordtillegg!

I Bergen som er Norges nest største by, ligger husene tett i tett oppover fjellsidene rundt sentrum. Opplev den moderne byens levende historie før du utforsker vestlandets ville og vakre fjorder. Besøk Bryggen i Bergen hvor du finner mange av byens restauranter, puber, håndverksbutikker og historiske museer, eller det livlige Fisketorget. Eller hva med en topptur til Fløyen med Fløibanen? Eller hva med en tur på Akvariet i Bergen for hele familien?

Voss - også kjent som Norges ekstremsportby, tar deg i mot med snødekte fjelltopper, dype daler og skoger, strie elver, fosser og stille innsjøer. Her kan du oppleve ekstreme omgivelser om vinteren som om sommeren, og vestlandsmat på sitt aller beste.

Flåm er et perfekt utgangspunkt for en opplevelsesrik ferie! Omringet av stupbratte fjellsider, buldrende fossefall og trange daler, er området rundt Flåm et paradis for deg som søker unike og spektakulære naturopplevelser! 

Fra og med 19 juni 2017 kjører Øst-VestXpressen direkte til og fra Gjøvik. Her kan man benytte anledningen til å oppleve verdens eldste hjuldamper i drift Mjøsas Hvite Svane, Skibladner, og besøke alle Mjøsbyene på en og samme dag gjennom hele sommeren. Gjøvik byr også på mulighetene til å besøke en av Norges få sjokoladefabrikker eller Vitensenteret Innlandet som byr på aktiviteter for hele familien. 

Lillehammerregionen strekker seg fra Rondane i nord langs Gudbrandsdalen til Lillehammer. Området gir deg noe av det beste Norge har å by på - høye fjell og skogkledde åser, frodige kulturlandskap og levende by. I Lillehammer kan du besøke noen av de mange museer og kultursentra slik som Maihaugen, Norges Olympiske Museum og Lillehammer Kunstmuseum. Utenfor sentrum kan hele familien leke seg i Hunderfossen familiepark eller Lilleputthammer for de aller minste.

M/B Bitihorn, Bygdin - Eidsbugarden: Båten går mellom Bygdin og Eidsbugarden via Torfinnsbu hver dag i sommersesongen. Bli med på cruise i Jotunheimen eller kombiner båtturen med en fjelltur. Øst-VestXpressen korresponderer med busser til Eidsbugarden og Bygdin.

Beltebiler, Tyin - Tyinholmen - Eidsbugarden: I vintersesongen korresponderer Øst-VestXpressen med beltebilene på Tyin. Ta de nostalgiske beltebilene til Eidsbugarden og opplev vakre Jotunheimen med ski- eller randonee, truger, kiting, isfiske eller bare slapp av i solveggen og nyt naturen.  

Se jvb.no for informasjon. 

Lyst på en matbit på din bussreisen? 

Skysskroa på Fagernes Skysstasjon tar i mot din bestilling inntil 60 minutter før henting. 
Maten bestiller du på mat.jvb.no

Holdeplasser som kun betjenes ved forhåndsbestilling på nor-way.no

Fra Bergen til Lillehammer

  • Åsane terminal
  • Arna terminal
  • Dale Sentrum
  • Vinje
  • Energihuset Kallerud (NTNU)
  • Mjøsbrua Vest

Fra Lillehammer til Bergen

  • Vinje
  • Dale Sentrum

Se rutetabell for Øst-VestXpressen

Har du glemt igjen noe på Øst-VestXpressen? 
Ta kontakt med Fagernes skysstasjon på telefon: +47 61 35 94 00

Rutekart