Tips før reisen

Tips og råd som kan gjøre reisen din så enkel som mulig.

Billetten

Ved å kjøpe billett på nor-way.no, kan du sikre deg de rimeligste billettene, samt være garantert plass på bussen. 

Bagasjen

Mange kofferter ser like ut. Gjør du din litt mer spesiell, er det lettere å kjenne igjen din bagasje, og du forhindrer andre reisende å ta feil. Merk den med navn og adresse og kanskje et lite personlig innspill av kreativitet. 

Møt opp i god tid

For at bussen ikke skal kjøre fra deg er det viktig at du møter opp i god tid på holdeplassen. På de fleste større bussterminaler og rutebilstasjoner er det mulig å gå om bord 10-15 minutter før avgang. På holdeplasser underveis må du stå på holdeplassen og gi tydelig tegn til sjåføren. Vis frem din forhåndskjøpte billett til sjåføren når du går ombord på bussen, sammen med eventuell legitimasjon dersom du reiser med rabattert billett. Dersom du ønsker å kjøpe billetten på bussen ber vi deg ha kort eller kontanter klart ved påstigning.

Vis tydelig tegn!
For at sjåføren skal forstå at du skal være med bussen, er det viktig at du gir tydelig tegn når du står på holdeplassen. Strekk gjerne ut armen.

Beregn god tid på utfartsdager

Erfaringsmessig er det mange biler på veiene på store utfartsdager og inn mot helg. Dette kan skape ekstra kø i og rundt storbyene med fare for forsinkelser på alle våre ruter. Ta også høyde for at bussen da kan komme litt senere enn oppsatt rutetid til din holdeplass.

Barn som skal reise med buss

Har du barn som skal reise alene er det fint om du som foresatt forbereder barnet på hva som venter dem. Vi anbefaler at barnet er i skolepliktig alder og kan ta vare på seg selv under bussreisen. Barnet må følges til bussen av foresatt og må kunne fremvise informasjon med navn og nummer til en ansvarlig voksen som sjåføren kan ringe til om det skulle skje noe uforutsett.

Et lite tips som gjør reisen spennende og morsom for barnet er å lage en liten reiseveske for bussreisen. Noe tegnesaker, bok å lese, evt. en liten aktivitets-kit som barnet kan holde på med om det blir litt kjedelig.  

Til flyplassen

Skal du ut å fly, bør du beregne god nok reisetid til flyplassen og ta med i beregningen at det kan være kø ved innsjekkingen og sikkerhetskontrollen. Følg også anbefalinger fra flyselskapene og flyplassene. Se også våre overgangsregler beskrevet i neste avsnitt.

Overgangsregler

Når reisen din består av mer enn én delstrekning / bytte av buss, er det viktig å vite om NOR-WAY Bussekspress' overgangsregler. Når en reise innebærer bytte av buss eller fra buss til tog, båt eller fly, skal det beregnes overgangstid. Ved bytte fra NOR-WAY Bussekspress busser til andre busser, tog eller fly er gyldig overgangstid:

  • 60 minutter ved bytte fra en NOR-WAY Buss til tog, båt, fly* eller busser operert av andre selskap.
  • 30 minutter ved bytte fra en NOR-WAY buss til en annen NOR-WAY buss.

*Ved bussankomst til flyplass skal innsjekkingstid hos flyselskap beregnes i tillegg.