Høst i fjellheimen

Foto: Morten Helgesen - valdresbilder.no

Høstfjellet byr på frisk luft, flott natur og nydelige farger. Dersom du ikke har begitt deg ut på årets topptur eller ønsker å gå flere, har du fortsatt muligheten!

Ta Fjordekspressen til Dovre

Det snille, rolige landskapet i Dovre nasjonalpark innbyr til store tanker og sjelefred - ikke la denne naturperlen gå deg hus forbi. De runde, snille fjellformasjonene er vakkert ikledd ulike mosefarger og inviterer til turer i lettere fjellterreng.

Eksempler på perler fra Dovre:
- Nysæterhøe (1321 moh)
- Fallfosshøe (1343 moh)
- Mesæterhøe (1399 moh)
- Snøhetta (2286 moh) 

Kjøp billett til Fjordekspressen her.

Ta Haukeliekspressen til Haukeli

Turmulighetene fra Haukeliseter er uendelige året rundt. Nordover ligger mektige Hardangervidda og sørover finner du frodige Ryfylke- og Setesdalsheiene. Haukeliseter er et populært utgangspunkt for lengre turer, fra hytte til hytte over flere dager på Hardangervidda.

Eksempler på perler fra Haukeli
- Stavsnuten (1661 moh)
- Venstretoppen (1603 moh)
- Store Nup (1691) moh)

Kjøp billett til Haukeliekspressen her.

Ta Fjordekspressen til Olden eller Loen

Isbreen, fjorden, kysten og fjellene i Nordfjord representerer noe av det flotteste norsk natur har å by på. Her finner du både idylliske kystsamfunn og fredelige innlandsbygder, moderne bygdebyer og et dramatisk landskap. Alt ligger til rette for deg som ønsker en stille tur alene, eller vil delta på organiserte spenningsaktiviteter.

Eksempler på perler fra Olden og Loen:
- Gjerdaaksla (1848 moh)
- Biksdalsbree og Jostedalsbreen (1950 moh)
- Lodalskåpa (1848 moh)

Kjøp billett til Fjordekpressen her.

Ta bussen til Rjukan

I Rjukan ligger fjelltoppen som av mange er omtalt som Norges vakreste fjell, Gaustatoppen. Når du først befinner deg i Rjukan kan du kombinere fjellturer og norsk historie. Lær mer om den spennende "kampen om tungtvannet" og norsk industri og krigshistorie på Vemork.

Eksempler på perler fra Rjukan:
- Gaustadtoppen (1883 moh): 
- Hulderhola (1461 moh) 
- Toreskyrkja (1364 moh)
- Ørnenipa (1331 moh)

Rjukanekspressen kjører strekningen Rjukan - Notodden - Porsgrunn, med korrespondanse til TIMEkspressen TE1 på Notodden for reisende til eller fra Oslo. Kjøp billett for hele reisen her.

Ta Trysilekspressen til Trysilfjellet

Det mange ikke er klar over, er at Trysil er den optimale feriedestinasjonen for hele familien også på høsten. Her finnes med aktiviteter som passer for alle. I Trysil finnes det gode sykkel-terreng og løyper i ulike vanskelighetsgrader og med muligheter for å leie sykkel. Tar du med deg fiskestangen har Trysilelva og mange av sjøene rundt godt med harr- og ørretfiske. Klatreparken og Hestesenteret holder også åpent utover høsten.

Kjøp billett til Trysilekspressen her.

Ta Valdresekspressen til Tyin

Lett tilgjengelige høyfjell er stikkordet for Tyin–Filefjell som ligger et lite stykke nord for kommunesenteret i Vang. Toppturer, fisking, sykling og klatring er bare noen av aktivitetene du kan oppleve her med Jotunheimen ruvende i horisonten. På Tyin–Filefjell starter fjellopplevelsen i det du setter beina utenfor bussdøren.

Eksempler på toppturer fra Tyin:
- Uranostind (2157 moh)
- Falketind (2067 moh)
- Stølsnostind (2074 moh)
- Koldedalstind (1927 moh)

Kjøp billett til Valdresekspressen her.

Ta bussen til Vrådal

I Vrådal kan du gå både i skogen og på fjellet. Topper på ca. 1000 meter ligger rundt bygda og innbyr til flotte turer. Veneli turområde i Vrådal passer for de fleste, også barnefamilier.

Eksempler på toppturer fra Vrådal:
- Venelifjellet (904 moh)

- Venelitjørni (800 moh)

Haukeliekspressen kjører deg til Seljord hvor du kan reise videre med lokalbuss linje 102 mot Fyresdal. Billett til hele reisen kan kjøpes her.