Velg smart, velg miljøvennlig - velg bussen til festivalen!

Foto: Gunnar Kopperud

I by, bygd og i fjord og fjell arrangeres det festivaler og konserter for enhver smak og alder. Her er en oversikt over sommerens festivaler som du enkelt og miljøvennlig kan reise med bussen til.

Festivaler i juni

Vømmølfestivalen (1.-3. juni – Verdal)

Ta Trønderekspressen til Sulkrysset i Verdal for å bli med på ekte trøndersk folkefest.

OverOslo (21.-24. Juni – Oslo)

Ta turen til toppen av Grefsenkollen og nyt kvalitetsmusikk sammen med en fantastisk utsikt der solnedgang og live musikk hånd i hånd. Highasakite, Kool & The Gang, The Waterboys og Röyksopp er blant årets artister. Ta en av våre ekspressbusser til hovedstaden for en festivalopplevelse med intimitet, sjarm og masse god musikk. 

Piknik i Parken (22.-24. juni – Oslo)

I Vigelandsparken kan du nyte sommer, sol og Oslos største piknik. Ta en av våre ekspressbusser til Oslo - og du er kun en t-banetur unna en herlig festivalopplevelse.

Steinkjerfestivalen (23.-24.juni – Steinkjer)

Suzanne Vega, Karpe Diem og Åge Aleksandersen og sambandet er blant artistene som står på scenen i Steinkjer. Trønderekspressen kjører deg fra Namsos i nord eller Trondheim i sør.

Oslo Pride (23.juni - 2.juli – Oslo)

Bli med på en fest i alle regnbuens farger, Norges største skeive festival. Her blir det konserter, kunstutstillinger, politikk og masse kjærlighet. Arrangementer er gratis, så finn din bussreise og bli med på folkefesten!

Ekstremsportveko (25.juni - 2.juli – Voss)

En festival for de vågale? Se de tøffeste av de tøffe konkurrere i ekstremsporter som rafting, paragliding, skateboarding, vindtunnel og fallskjermhopping. Øst-VestXpressen kjører deg til spenningen i Voss.

Palmesus (30. juni - 1.juli – Kristiansand)

Over 30 000 festglade mennesker samles på Bystranda midt i Kristiansand sentrum for å danse til rytmene til Zara Larsson, Fedde Le Grand og The Chainsmokers. Konkurrenten (Oslo - Kristiansand) og Sør-Vestekspressen (Stavanger - Kristiansand) kjører deg til Skandinavias største strandfest. 

Festivaler i juli

Skjærgårds Music & Mission Festival (4. - 9. juli – Risøya)

På Risøya ved Tvedestrand spilles alt fra salmer til hard metall. I tillegg til konserter blir det taler, seminarer, dancecamp og andre sommeraktiviteter. Konkurrenten fra Oslo eller Kristiansand kjører deg helt frem til festivalområdet på Risøya.

Kongsberg Jazzfestival (5.- 8. juli – Kongsberg)

På jazzfestivalen i Kongsberg kan du oppleve kvalitetsmusikk fra kjente navn og nye, spennende artister. "Barnivalen" har festivalaktiviteter for barn og ungdom, som gjør dette til en passende festival for hele familien. Haukeliekspressen kjører deg til og fra Kongsberg.

Seljordfestivalen (5.- 9. juli - Seljord, Telemark)

Bli med på en dansefestival i hjertet av Telemark. Er du glad i danseband og camping er dette definitivt noe for deg. Har du ingen bil eller ønsker å reise komfortabelt og miljøvennlig kan du ta Haukeliekspressen eller Telemarkekspressen til Seljord.

Førdefestivalen (5.-9. juli – Førde)

Internasjonal folkemusikk er en stor og naturlig del av festivalprogrammet, som legger særskilt vekt på å få frem unge musikere og produksjoner. Ta Fjordekspressen til Førde for å oppleve akustisk festmusikk fra fjern og nær.

Stavernfestivalen (6.-8. juli – Larvik)

Festivalen blir arrangert i idylliske omgivelser på Larvik Golf Arena. Telemarkekspressen kjører deg til Larvik sentrum, hvor du kan ta bena fatt til festivalområdet. Kygo, Axwell Λ Ingrosso og Karpe Diem er blant artistene på årets line up.

Måkeskrik (7.-8. juli - Kristiansand, Vest-Agder)

Festivalen finner sted i Bendiksbukta på Odderøya i Kristiansand sentrum. Måkeskrik er en liten, intim festival arrangert på dugnad av musikkinteresserte på Sørlandet. Konkurrenten (Oslo - Kristiansand) og Sør-Vestekspressen (Stavanger - Kristiansand) kjører deg til rockefestivalen. 

Norway Rock Live (7.-9. juli - Kvinesdal, Vest-Agder)

Bli med på en tredagers rockefest med på jordet i Kvinesdal. På scenen står band som Inflames, Europe, Seigmen og Kvelertak. Sør-Vestekspressen kjører til Feda terminal som ligger 10 min. fra festivalområdet. 

Skral (11.-12. juli - Grimstad)

På Norges koseligste festival får du variert musikk fra artister som Karpe Diem, Sean Paul og Tom Odell. Pakk telt, solkrem og solbriller og nyt festivalsommeren i den herlige sørlandsbyen Grimstad. Konkurrenten har hyppige bussavganger mellom Oslo og Grimstad hver dag.

Slottsfjell (12.-15. juli – Tønsberg)

Slottsfjell er en av Norges mest populære festivaler, med et bredt musikkprogram både under og etter festivalen. Festivalen har totalt fem scener plassert på toppen av Slottsfjell blant ruiner fra middelalderen og med flott utsikt over Tønsberg. La bilen stå, reis enkelt og miljøvennlig med Telemarkekspressen

Tysnesfest (12.-16. juli - Tysnes, Hordaland)

Tysnesfest ble startet som en idealistisk organisasjon av lokale ungdommer i 2007 og har vokst seg frem til en stor festival som arrangeres hver sommer. Blant årets artister finner vi Highasakite, Alan Walker, Astrid S og Sivert Høyem. Kystbussen har gode forbindelser fra Bergen, Haugesund og Stavanger til Halhjem, hvor du kan ta fergen over til festivalen. 

Norsk Country Treff (12-16. juli – Breim, Sogn og Fjordane)

Populær countryfestival i Breim som ligger i Gloppen kommune i Nordfjord. I år arrangeres festivalen for 27. gang og har vil ha 20 artister på scenen, samt tusenvis av countryglade publikummere. Ta Fjordekspressen for å være med på moroa. 

Vikedal Roots Music Festival (13.-16. juli - Vindafjord, Rogaland)

Vikedal Roots Music Festival ligger kun en time fra Haugesund og er en populær helgefestival med nasjonale og internasjonale artister. For å komme seg til festivalen kan du ta Haukeliekspressen til Ølen terminal og rute 61 til Vikedal. 

Fjellparkfestivalen (20.-22. juli - Flekkefjord, Vest-Agder)

Ble etablert helt tilbake i 1982 og er Norges lengstlevende rockefestivaler. Her blir det en blanding av internasjonale og etablerte norske artister, med hovedvekt på "ungt, nytt og norsk". Ta Sør-Vestekspressen for å komme deg til Fjellparkfestivalen i Flekkefjord.

Vinjerock (20.-23. juli - Bygdin, Oppland)

Er en rockefestival som arrangeres på Eidsbugarden i Jotunheimen, hele 1060 meter over havet. For å komme seg til Vinjerock kan du ta Valdresekspressen til Bygdin Fjellhotell og rutebåten over innsjøen til Eidsbugarden. 

Canal Street (26.-29. juli - Arendal, Aust-Agder)

Har sine røtter i Jazz og Blues og avholdes årlig i Arendal. På scenen i år står blant annet Aurora, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen som vil skape magisk festivalstemning. For å komme deg til Arendal tar du Konkurrenten til Harebakken.

Countryfestivalen Seljord (26.-30. juli - Seljord, Telemark)

Kaller seg Nordens største countryfestival. Brad Paisley, STAUT og Byting er blant de som skal underholde festglade cowboys og cowgirls. For å komme deg til Seljord kan du ta Haukeliekspressen eller Telemarkekspressen.

Trollrock (27.-30. juli - Beitostølen, Oppland)

Trollrock er en urban frilufts-festival som arrangeres blant tradisjonelle omgivelser på vintersportsstedet Beitostølen. Valdresekspressen kjører deg til Beitostølen sommer som vinter. 

Telemarkfestivalen (28.-30. juli - Bø, Telemark)

Telemarkfestivalen er en arena for all salgs folkemusikk, både den tradisjonelle og nyskapende. For å komme deg til Bø kan du ta Haukeliekspressen eller Telemarkekspressen

Jørn Hilme Stemnet (30.juli - 6. august – Fagernes, Oppland)

På en av de største folkemusikkfestivalene i Norge får du kombinasjonen av kappleik, festival, kurs og dans. Valdresekspressen (Oslo - Fagernes) og Øst-VestXpressen (Bergen - Fagernes) kjører deg til folkefesten.

Festivaler i august

Notodden Blues Festival (3.-6. august – Notodden)

Nord-Europas største og beste bluesfestival har 30-årsjubileum i år og slår til med artister som Buddy Guy, Little Steven & the Disciples of Soul, Beth Hart og mange fler. Ta Rjukanekspressen eller Haukeliekspressen til Notodden for å oppleve det beste innen norsk og internasjonal blues. 

Festspillene i Elverum (4.-12. august – Elverum)

Festspillene ble etablert i 1974 i forbindelse med orkesterkurset for Ungdomssymfonikerne. I tillegg til symfoniorkester blir det kammermusikk, folkemusikk og arrangementer for barn. Ta Trysilekspressen for å bli med på festspillene i Elverum. 

Øyafestivalen (8.-12. august, Oslo)

Oslos festivalhøydepunkt holdes nå i Tøyenparken. Ta en av våre ekspressbusser til hovedstaden for å få med deg artister som Lana Del Rey, The xx og Ryan Adams.

Sildajazz (9.-13. august – Haugesund)

Rogalandsbyen har over 60.000 publikummere innom i løpet av festivalen. Høydepunktene for årets festival er Jamie Cullum og Monty Alexander. Ta Haukeliekspressen eller Kystbussen til Haugesund for en hyggelig festivalopplevelse.

Osfest (11.-12. august - Os, Hordaland)

Festival i Osbygdo hvor lokale, nasjonale og internasjonale artister deltar. Blant årets artister finner du Unge Ferrari, Madcon og Postgirobygget. Kystbussen kjører deg til Os fra Stavanger, Haugesund og Bergen.

PStereo (17.-19. august – Trondheim)

Festivalen arrangeres på Marinen i Trondheim. Pop-/rock-festivalen er midtnorges største i sin sjanger og har blant annet Röyksopp og alt-J på programmet. Trønderekspressen kjører deg fra Namsos, Steinkjer og Levanger til Trondheim sentrum.

Oslo Kammermusikkfestival (17.-26. august – Oslo)

På Akershus Festning spilles musikk med spenn fra middelalderen og frem til vår egen tid. Arve Tellefsen stiftet denne for å vise kammermusikkens mangfold og bringe musikken ut til et større publikum. Ta en av våre ekspressbusser til Oslo for å bli med på festivalen.

Melafestivalen (18.-20. august - Oslo)

Årlig gratis verdenskulturfestival på Rådhusplassen i Oslo som inkluderer mange ulike kunstformer som musikk, dans, litteratur og teater. Ta en av våre ekspressbusser til hovedstaden for å bli med Melafestivalen.

Den norske filmfestivalen (19.-25. august – Haugesund)

Festivalen henvender seg til en samlet norsk og nordisk filmbransje med et omfattende internasjonalt filmprogram, seminarer og workshops. Norsk films prisutdeling, Amandaprisen, deles også ut under arrangementet. Reis miljøvennlig og enkelt til Haugesund med Haukeliekspressen eller Kystbussen.