Sommersesong på Gjendesheim og Leirvassbu

Juni markerer start på sommersesong i fjellet og tilgang til høye topper og lange vidder. Sommersesong betyr også start av NOR-WAY sommerruter!

Med sommersesong i fjellet åpner igjen hyttene som har vært stengt etter vinteren. Gjendesheim og Leirvassbu er to hytter som begge gir tilgang til et vell av turmuligheter i Jotunheimen, både med base på hyttene eller på vei fra hytte til hytte. NOR-WAY sommerruter tar deg helt fram. 

Gjendesheim

DNT-hytta Gjendesheim har sommeråpning 7 .juni og holder åpent hver dag fram til 6. oktober. Fra Gjendesheim går ruta til populære Besseggen via båt over vannet Gjende. Man kan ta morgenbåt og returnere til Gjendesheim etter endt tur, eller gå til en av de andre hyttene i området. Med den luftige stigningen til toppen og utsikt over blågrønne Gjende, er turen en helt spesiell opplevelse.

Det finnes imidlertid mange andre bestigbare topper rundt Gjendesheim, både av lengre og kortere varianter. Besshøe (2258 moh) og Knutshøe (1517 moh) nås via dagsturer fra Gjendesheim og er flotte turer med fantastisk utsikt fra toppen. Videre ligger Jotunheimen med sine 2000 meter-topper på rad og rekke så langt øyet når, klare til å bestiges.

Valdresekpressen starter opp med sin sommerrute fra Fagernes 15. juni. Til Fagernes kommer du med Valdresekspressen fra Oslo, eller Øst-Vestekspressen fra Bergen. 

Søk buss fra Oslo

Søk buss fra Bergen

Rutene går helt fram til 6. oktober. 

Utsikt fra Knutshøe

Leirvassbu

Åpning av sommersesong på Leirvassbu er 20. juni og vår sommerrute dit starter 29. juni. Med Valdresekspressen fra Oslo reiser man direkte til Leirvassbu med pause på Fagernes. Leirvassbu Fjellstue tilbyr overnatting og er et like godt utgangaspunkt for turer i fjellheimen som Gjendesheim. 

Søk reise fra Oslo

Fra Leirvassbu kan man velge å reise videre inn i Jotunheimen, videre til andre hytter eller gå dagsturer fra hytta. Populære topper i nærheten er Kyrkja 2032 moh, Loftet 2170 moh, Midtre Høgvagltind 2066 moh, Stetinden 2020 moh, Storebjørn 2222 moh. Her er det altså mye å velge mellom!

Sommerruta til Leirvassbu går til og med 1. september. 

Bli inspirert og finn din reiserute på busstilfjells.no.

Busstilfjells.no er en informasjonsside laget i samarbeid med Visit Jotunheimen, Nasjonalparkriket og Valdresekspressen.