NOR-WAY Bussekspress logo

Tips til Norgesferie: Ta bussen til Jotunheimen

Høsten er her, og det betyr starten på den vakreste tiden i fjellet. Dette betyr også at NOR-WAYs rute til Gjendesheim og Leirvassbu er inne i sine siste uker for året. Hva med en høsttur over Besseggen?  

Ruta til Leirvassbu er nå stengt for sesongen. Ruta til Gjendesheim går fram til 4. oktober. 

Det er ennå snøfritt i fjellheimen. De høye toppene og lange viddene er ennå innen rekkevidde for fotturister. Kanskje står Besseggen på lista for høsten 2020? Med buss til Gjendesheim får du både en enkel og grønn reise til fjellet. 

Tur over Besseggen

Gjendesheim er bare en av hyttene du kan bo på i Jotunheimen, men ett av de beste utgangspunktene for en tur over Besseggen. Her kan du velge å gå turen via båt over Gjende om morgenen, og fottur fra Memurubu over eggen tilbake til Gjendesheim. Eller du kan starte fotturen fra Gjendesheim og avslutte med båt eller overnatting på Memurubu. 

Utsikt over Gjende

Turen over Besseggen er en dagstur for de som ønsker en litt luftig opplevelse. Fra start til slutt tar turen 6-8 timer i en blanding av lett og bratt terreng. Utsikten er nydelig videre inn i Jotunheimen og ned på det grønne vannet Gjende. Mens man klatrer opp selve eggen, ligger vannet og glinser i nesten loddrett linje nedenfor på den ene siden og det blå Bessvatnet bratt ned på andre side. Her må du nyte utsikten samtidig som foten settes på riktig hylle. 

Videre inn i Jotunheimen

Om du velger å bo på en hytte flere netter, eller gå fra hytte til hytte, så er turmulighetene fra Gjendesheim mange. Mange hytter ligger i passende avstand til å kunne inkludere i en hytte-til-hytte-tur gjennom fjellområdet. Med båten til Memurubu, kan man blant annet gå videre til Gjendebu over Bukkelægret. Herfra kan veien gå videre til Fondsbu der båten MB Bitihorn kan ta deg tilbake til Bygdin hotell, et av stoppene på Valdresekspressen. 

Valdresekspressen kjører fra Oslo via Fagernes, Beitostølen til Bygdin hotell og Gjendesheim. 

Sommerruta til Bygdin hotell, Gjendesheim og Leirvassbu kjører til 13. september. Du kan reise med Valdresekspressen fra Oslo, eller Øst-Vestekspressen fra Bergen med bytte på Fagernes. 

Søk buss fra Oslo

 

Mer om reisen til og i Jotunheimen

Bli inspirert og finn din reiserute på busstilfjells.no.

Busstilfjells.no er en informasjonsside laget i samarbeid med Visit Jotunheimen, Nasjonalparkriket og Valdresekspressen. 

MB Bitihorn

MB Bitihorn kjører turer fra Bygdin hotell/Bygdin brygge til Eidsbugarden fram til 13. september. Med morgenavgangen fra Oslo rekker du båten fra Bygdin 13.30.  

Back to top