NOR-WAY Bussekspress logo

Vi fortsetter tiltak for smittevern

For å tilrettelegge for avstand mellom de reisende, så vil vi kjører bussene våre med redusert setekapasitet. Vi følger FHIs graderte smitteverntiltak.

Se liste over våre tiltak på bussen

Redusert kapasitet

På lengre reiser holder vi av seter på bussen som ikke kan bli booket. Dette er for å etterstrebe at reisegrupper får holde avstand til hverandre. Alle som reiser oppfordres til å gjøre sitt beste for å holde avstand til andre passasjerer som du ikke reiser sammen med.

De som reiser sammen må også sitte sammen

Vi ber om at du deler dobbeltsete og sitter nært til de du reiser sammen med. For at vi skal kunne legge til rette for god avstand mellom passasjerer fra ulike grupper, så er det viktig at hver gruppe utnytter plassen og sitter sammen. Om det ligger skilt om plassbegrensning i setet, så legger du skiltet i setelommen og setter deg sammen med din med-reisende.

Det er fortsatt viktig å ta hensyn til de andre reisende, så hver reisende/gruppe av reisende velger seter som skaper god avstand til andre reisende. 

Munnbind og reisende fra "røde land"

Våre busser kjører med ledige seter for å legge til rette for at passasjerer skal kunne holde 1 meters avstand til andre reisende.

Vi viser til anbefaling fra myndigheter som i Bergen og Oslo anbefaler bruk av munnbind der 1 meter ikke kan overholdes. Rådet gjelder også på vei til, ved og rundt bussen. Det anbefales at reisende har klart munnbind og bruker det i de tilfellene dette er nødvendig. 

Vi ber også om at reisende som bruker bussen som en del av hjemreise fra "røde land" bruker munnbind i bussen. Munnbind må man ha med selv siden vi ikke er utstyrt med dette i alle busser. Om man kjenner symptomer ved ankomst i Norge, så ber vi også om at det velges annen reisemåte hjem enn bussen. 

Håndvask og håndsprit

Vi oppfordrer fortsatt alle til å vaske hendene nøye når de har mulighet, og ofte ta i bruk håndsprit. Flatene i bussen blir vasket ofte, men vær gjerne ekstra forsiktig og bruk den håndspriten vi har gjort tilgjengelig. 

I kø og billettkjøp

I noen situasjoner kan det oppstå kø rundt og inne på bussen. Vi ber om at alle passer på å holde god avstand til de andre i køen og unngå trengsel. 

For å skape en sikker arbeidsplass for sjåførene våre så ber vi alle om å forhåndskjøpe billett på nett, eller betale kontaktløst. Siden vi kjører med redusert kapasitet så blir bussene fortere fulle. Skal du være sikret plass er det derfor viktig å bestille på forhånd. 

Back to top