NOR-WAY Bussekspress logo

Vi fortsetter tiltak for smittevern

Vi har fortsatt fokus på smittevern i bussene våre. Målet vårt er at gode rutiner skal gjøre det trygt å reise med bussen. Vi følger FHIs anbefalinger til smittevern.

Se liste over våre tiltak på bussen

Redusert setekapasitet

Vi holder av seter på bussen som ikke kan bookes. Dette er for å etterstrebe at reisende får holde avstand til hverandre. Alle som reiser oppfordres til å gjøre sitt beste for å holde avstand til andre passasjerer som du ikke reiser sammen med.

De som reiser sammen må også sitte sammen

Vi ber om at du deler dobbeltsete og sitter nært til de du reiser sammen med. For at vi skal kunne legge til rette for god avstand mellom passasjerer fra ulike grupper, så er det viktig at hver gruppe utnytter plassen og sitter sammen. Om det ligger skilt om plassbegrensning i setet, så legger du skiltet i setelommen og setter deg sammen med din med-reisende.

Det er fortsatt viktig å ta hensyn til de andre reisende, så hver reisende/gruppe av reisende velger seter som skaper god avstand til andre reisende. 

Munnbind og reisende fra "røde land"

Våre busser kjører med ledige seter for å legge til rette for at passasjerer skal kunne holde 1 meters avstand til andre reisende. Vi anbefaler at reisende har med munnbind og bruker det i de tilfellene dette er nødvendig.

Vi ber om at reisende som bruker bussen som en del av hjemreise fra "røde land" bruker munnbind i bussen. Munnbind må man ha med selv siden vi ikke er utstyrt med dette i alle busser. Om man kjenner symptomer ved ankomst i Norge, så ber vi også om at det velges annen reisemåte hjem enn bussen. 

Oslo og Bergen

Vi viser til påbud fra myndigheter i Oslo og Bergen om bruk av munnbind der 1 meter avstand ikke kan overholdes. Påbudet gjelder også på vei til, i og rundt bussen. Det anbefales at reisende har klart munnbind og bruker det i de tilfellene dette er nødvendig.

Se info fra FHI angående bruk av munnbind.

Billettkjøp

For å skape en sikker arbeidsplass for sjåførene våre så ber vi alle om å forhåndskjøpe billett på nett, eller betale kontaktløst. Vi praktiserer ikke lenger plassgaranti siden vi må ha kontroll på antall passasjerer i bussen. Skal du være sikret plass på reisen så anbefaler vi altså at du forhåndsbestiller. 

Back to top