NOR-WAY Bussekspress logo

Reiseråd til deg som tar bussen: Hvordan reise mest mulig smittetrygt

Bli med på å følge noen enkle tiltak mot smitte, så blir reisen tryggere for alle.

Passasjer som ser ut vinduet på buss

Så langt det er mulig - sitt i annenhver rad og diagonalt fra personen foran deg.

Vi følger hele tiden med på siste råd fra FHI og starter tiltak på bussene våre for passasjerenes og sjåførenes sikkerhet. 

Hold avstand til medreisende

Vi blir bedt om å holde avstand til de rundt oss. Husk på dette i flere situasjoner når du tar bussen og er i nærheten av medpassasjerer og sjåfør. Når du skal legge inn og hente bagasjen fra bagasjerommet eller om du skal inn i bussen hold 1-2 meter avstand til de rundt deg. Så langt det er mulig anbefaler vi at passasjerer sitter i annenhvert sete. Bussene våre vil ikke bli booket til full kapasitet i sommer og de som reiser sammen ber vi også om at sitter sammen. 

Vask hendene og bruk håndsprit

Vi har som mål å ha mulighet for håndvask og/eller håndsprit i alle busser og oppfordrer til å bruke dette. Vær likevel oppmerksom på å ikke ta på flater som mange berører. Vask også hendene så snart du får mulighet. Nyser eller hoster du så gjør det aller helst i ett papirlommetørkle. Om du føler deg forkjølet eller syk, eller er i karantene, er det viktig at du ikke tar bussen.

Gå inn bakdør

For å beskytte sjåførene våre mot smitte holdes fremste dør i bussene våre stengt. Vi vil også prøve å holde de to fremste seteradene ledige slik at man ikke sitter rett bak sjåføren. Om du blir bedt om å vise billett, så vis fram mobilen din der du har billettbekreftelse. Du kan kjøpe billett med kort på bussen, men vi oppfordrer alle til å heller gjøre dette i nettbutikk. 

Takk for den ekstra tålmodigheten du viser på reise for tiden!

Se hvilke ruter som kjører avganger nå

Søk og bestill billett i reiseplanleggeren

 

Back to top