NOR-WAY Bussekspress logo

Følg NOR-WAY Bussekspress og Alt for Norge

Når man skal reise rundt til krikene og krokene i Norge, er buss en enestående reisemåte. Dette får du se eksempler på i høstens Alt for Norge-sesong der NOR-WAY står for frakt av mennesker og utstyr. Premieren er mandag 26. august.

NOR-WAY og Alt for Norge buss ved vann og fjell

Alt for Norge er et TV-program med 10 års fartstid på norske skjermer. Hver sesong følges en gjeng norsk-amerikanere på reise der de blir kjent med Norge, norske tradisjoner og, etter hvert, sine norske røtter. 

Tilbake til røttene - langs smale veier

Når et crew bestående av produsenter, kamerafolk, lydfolk, produksjonsarbeidere og deltakere skal reise rundt til små lokale steder i Sør-Norge, er buss det beste alternativet. Det var konklusjonen da Alt for Norge og NOR-WAY Bussekspress valgte å samarbeide i årets sesong av TV-programmet. Den gode matchen ble tydelig så snart turen startet. Mye utstyr og bagasje skulle fraktes i bagasjerommene under bussen, crewet var stort og destinasjonene lokale - langt fra flyplass og toglinjer. 

For når norsk-amerikanere skal tilbake til sine røtter, er det oftest ikke byene som gjelder. Det er små lokale gårder som ligger i bygder man når via smale veier langs fjorder og over fjell. Utfordrende kjøreturer ville mange kalt turene. Er man imidlertid en erfaren bussjåfør, så blir ikke dette en stor utfordring. 

Alt for Norge-deltakerne

Hele Sør-Norge dekket

Bussjåførene var representanter fra noen av NOR-WAY-rutene som går på kryss og tvers i Sør-Norge. Helge fra Fjordekspressen, Sverre fra Kystbussen, Olav fra Valdresekspressen, Ingrid fra Trysilekspressen, Arve fra Grenlandsekspressen og Vidar fra Konkurrenten styrte bussen kompetent til stedene crewet skulle. På den måten dekket sjåførene flere av de lange utfartsveiene, på samme måte som NOR-WAY sitt rutenettverk gjør.

Resultatet får du se på TVNorge fra mandag 26. august 20.30 og hver uke framover. God Norges-høst og god fornøyelse! 

 

Se hvilke ruter NOR-WAY kjører 

Back to top