NOR-WAY Bussekspress logo

Nordfjord

Nordfjord er stedet for deg om du liker å nyte god utsikt, deilig mat, utfordrende turer, ski (både sommer og vinter), høye fjell og dype fjorder. Litt shopping kan du også få med på kjøpet. Stryn, Loen, Olden og resten av Nordfjord er like variert som det er nydelig.

Med NOR-WAY kan du ankomme Nordfjord fra både nord og sør. Fjordekspressen kjører deg fra Bergen og Trondheim.

Se rutetider og stoppesteder for Fjordekspressen

På den sørlige ruta kommer du via Førde, krysser Utvikfjellet og kjører ned hårnålsvingene til Utvik. Herfra er utsikten nydelig gjennom Utvik, Olden, Loen og til Stryn og du får virkelig kjenne på størrelsen av fjellene mot fjorden. Det beste er likevel: mange av fjellene kan bestiges.

Utfordringen: Skåla 1848 moh

Fjellet Skåla er en kjent topp for mange fjellvandrere, ikke minst på grunn av det årlige løpet Skåla opp. Med sine 1848 moh er fjellet en utfordring siden du starter i fjordhøyde og får få høydemeter gratis. 

 Skåla

På toppen venter en fantastisk utsikt og landemerket Skålatårnet, et steinbygd rundt tårn som tidligere ble brukt som sanatorium. I sommermånedene kan man overnatte i tårnet, mens man i vintermånedene overnatter på nyere Skålabu. Å våkne opp til utsikten fra toppen er virkelig spektakulært og vel verdt å få med seg.

Turen opp til Skåla er en lang tur, nærmere bestemt rundt 8 timer. Stien er håndlaget med godt steinunderlag, så her må man ikke være fjellekspert for å komme seg opp. Det er likevel en fordel å være i god form – den bratte stien kan bli for mye for noen og enhver.

Komfort eller høydeskrekkutfordring på Hoven, 1011 moh

Om du ikke er interessert i fysiske utskeielser, så finnes det andre metoder for å komme seg til fjelltopper. Loen Skylift er en gondolbane som tar deg fra fjorden og opp til Hoven, 1011 meter over havet. Den fantastiske utsikten kan du nyte sammen med et måltid på Hove restaurant på toppens utsiktspunkt.

Loen skylift and Via Ferrata

Hoven kan du også nå på beina. Stien Via Ferrata går rett opp fjellsiden og over en hengebro 750 moh. Dette er altså turen for de uten høydeskrekk. Stien er laget med jernfester, så her går man med klatreutstyr og er festet hele tiden. Til tross for bratte fjellsider, er det altså ingen fare for å komme i fritt fall. Å ikke se for mye ned i fjorden kan likevel være et godt råd om man kjenner suget i magen.

Isbreer, ski, sykkelturer, båtturer og litt shopping

Nordfjord er mangfoldig og tilbyr noe for enhver. Du kan leie utstyr og prøve de aktivitetene som frister.

I Stryn har du også mulighet til å gjøre unna litt shopping. Her finner du butikker som Moods (tidligere Moods of Norway), Skogstad og Ricco Vero. Etterpå kan man slappe av med en kopp kaffe og lunsj på takterrassen til koselige Stryn Vertshus.

Stryn vertshus

 

Hotellweekend

For å oppleve området og nyte en behagelig helg, kan det være en god ide å unne seg en hotellhelg i området. På Hotell Alexandra i Loen får man den perfekte blandingen av nydelige omgivelser, spennende aktiviteter og mulighet for spa og velvære på hotellet.

Hotel Alexandra utendørsbasseng

Fjordekspressen stopper rett utenfor hotellet og tar deg også til Stryn. Slapp av og nyt bussreisen!

Back to top