NOR-WAY Bussekspress logo

Ta bussen til fjells og få Grønt kort

Vi vil belønne ditt grønne reisevalg. Derfor har NOR-WAY Bussekspress, DNT, Gjendesheim turisthytte og Haukeliseter fjellstue gått sammen for å tilby fjellturister en liten belønning når du velger kollektivreise til fjellovernattingen.

Grønt kort

Vi ønsker at fjellet skal bli brukt, hele året, men med minst mulig klimaavtrykk.

Velger du reise med privatbil så står det for en stor del av klimaavtrykket du setter på fjellturen din. Velger du imidlertid å reise kollektivt til fjells så reduserer du utslipp knyttet til turen din.

Velger du å reise til

  • Haukeliseter fjellstue med NW180 Haukeliekspressen 
  • Gjendesheim turisthytte med NW160 Valdresekspressen (sesongstart våren 2022)

og overnatter på DNT-hyttene, får du ved innsjekking utlevert Grønt kort. Kortet gir deg 100 kr som kan brukes på hytta, eller 50% rabatt på utstyrsleie.

 

Gavekort eller rabatt på utstyrsleie

Det grønne gavekortet kan fritt brukes til å kjøpe mat, drikke (uten alkohol) eller bli med på aktiviteter på hyttene.

Du kan også bruke det som 50% rabatt på utstyrsleie i inntil to døgn. 

Ønsker du å ha en mer lettvint reise ved å ha mindre utstyr å dra på – eller foretrekker du rett og slett å leie fremfor å eie? Benytt det Grønne Kortet og få 50% på leie av turutstyr på hytta! Du kan booke turutstyr etter å ha kjøpt bussbilletten. Da får du en rabattkode som gir 50% på leie i inntil to dager!

Se utvalget på Haukeliseter: https://www.haukeliseter.no/utstyrsleie/. Hytta har begrenset antall til utleie så det anbefales å booke i forkant via info@haukeliseter.no.

Se utvalget på Gjendesheim: https://gjendesheim.utleie.dnt.no/. Bruk rabattkoden: grontkort.https://gjendesheim.utleie.dnt.no/

Bruk rabattkoden: grontkort.

50% rabatten får du ved fremvisning av bussbilletten eller Grønt kort-bevis når du skal hente utstyret.  

Hvordan får du grønt kort? 

  • Søk og bestill bussbillett til Gjendesheim* eller Haukeliseter på nor-way.no.
  • Book overnatting på nettsiden til: 
  • Hopp på bussen på riktig dag
  • Når du ankommer hytta, vis fram bussbilletten i resepsjonen som bevis for ditt grønne gavekort. Du får da utlevert beviset ditt som du kan bruke på hytta. 

* Sommerrute, starter opp igjen våren 2022

Til Haukeliseter med NW180 Haukeliekspressen

Haukeliseter, inngangsporten til Hardangervidda, omgitt av flott natur, vann og mulighet for kortere og lengre dagsturer. Herfra er det et omfattende nettverk av hytter og ruter, alt fra barnevennlige dagsturer til krevende toppturer og fleredagers-turer - sommer og vinter. For de alpinglade har Haukeliseter skisentre kort vei unna.  

Haukeliekspressen er bindeleddet mellom øst og vest i Sør-Norge. Bussen går i øst fra Oslo, Drammen, Kongsberg og Notodden, og i vest fra Haugesund, Bergen og Seljestad. Midt på Haukelifjell ligger Haukeliseter med rom for overnatting og flotte turmuligheter på fjellplatået. 

Søk reise fra Oslo - Haukeliseter

Søk reise fra Bergen - Haukeliseter

Søk reise fra Haugesund - Haukeliseter

 

Til Gjendesheim og Besseggen med NW161 Valdresekspressen

Buss til Gjendesheim sommerrute, starter opp igjen våren 2022

Gjendesheim er inngangsporten til Jotunheimen med mulighet for å gå topper som Besseggen, Besshøe eller gåturer langs Gjende. Hytta kan også være første stopp på vei mot Gjendebu og Memurubu som gir mulighet for andre toppturer og flere naturopplevelser. 

Valdresekspressen kjører deg fra Oslo, via Hønefoss, Fagernes og Beitostølen til Gjendesheim. Du kan også reise med NW162 Øst-Vestekspressen fra Bergen, Voss, Tyin til Fagernes og bytte til Valdresekspressen der.

Søk reise fra Oslo - Gjendesheim

Søk reise fra Fagernes - Gjendesheim

 

Back to top