NOR-WAY Bussekspress logo

Med ekspressbuss til Porsgrunn

Ta bussen til Porsgrunn da vel!

Foto: Instagram @kobiecy.misz.masz

Navnet Porsgrunds Porselænsfabrikk, drar du nok kjensel på, fabrikken har ligget i byen i over 130 år. Men hvorfor ikke ta en tur og besøke porselensmuseet. Se hvordan porselen blir skapt, brent og dekorert. I museet finner du en designbutikk som selger de mest unike gaver.

På besøkssenteret har også Gea Norvegica Geopark sin adresse. Her kan både store og små bli kjent med jordens historie gjennom utstilling av steiner, mineraler, dinosaurmodeller og mye annet spennende.

 

DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter er en lenke mellom formidling av Grenlands rike sjøfartshistorie og framtidsrettet utdanning og næringsutvikling. Spesielt er formidlingen rettet mot barn og unge for å vekke deres interesse, så lek, konkurranse og læring står sentralt i et besøk på DuVerden. 

 

Ta en rusletur gjennom Osebrostrøket hvor sjøfart og handel har preget bydelen fram til vår tid, men er fortsatt i dag et strøk med spennende forretninger, historiske bygninger, og elven som er like aktuell i dag som ferdselsåre for store og små skip.

 

Grenland Kunsthall er en av regionens utstillingssteder for visning av samtidskunst, med anerkjente kunstnere av høy kvalitet.

 

Interessert i hage og planter? Besøk den gamle prestegården i Porsgrunn hvor du får oppleve en praktfull hage som er tilbakeført slik den var på slutten av 1700-tallet, med historiske planter og vekster.  

 

Mer informasjon om Porsgrunn som reisemål på

https://www.visittelemark.no/porsgrunn

 

NW182 Telemarkekspressen

Avganger til Porsgrunn fra Skien, Ulefoss, Bø og Seljord

Holdeplass: Porsgrunn Kammerherreløkka i sentrum

Back to top